[細機撚] iPhone 12 mini 討論區 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

iPhone 12 mini (5G)
5.4”
Color:
Blue , Green , Black , White , Red
Price: start from $699 usd

6/6s/7/8/SE2 vs 12 mini vs SE1
國絲lm
竟然仲有人用momax貼
一樣, Lock Screen 問題包括:
1. 解LOCK唔順
2. 禁數字食字
3. 禁唔到電筒同影相
4. 單手 slide 唔到聽電話

暫時解決方法:
1. 用套唔用貼 / 用貼唔用套
2. 用第二隻手既食指開 / 蓋住個鏡頭
上文有巴打提到update IOS 14.2 會fix左, 但唔係個個都得, 你可以試下, 或者換個張透明貼或磨紗貼都有機會得

BTW 岩岩APPLE覆左我話工程部暫時未有解決方法, 叫我唔好用套住, 我屌到佢仆街, 諗住去門市去申請換機算
想問關個套咩事
聽佢哋講好似關個MagSafe 事
-500出 12 黑 128gb 已開封
Or換 12mini
淨係用bumper唔知有冇問題
有冇人用佐citi 信用卡 回贈($1500 左右)買機? 申請信用卡,然後有回贈
我朋友琴日買左
佢對電話新科技冇乜追求
又平3000蚊
所以揀左se2
Se2 轉左會黎
呢度唯一一個用pro+mini
巴打想問換機使唔使book? 定直踩上去
可能呢批換完都係咁
btw我開心使用中
出果陣有動搖過
不過諗諗下換完又係果個樣好悶
想轉下look
要打去約天才
直頭唔用住, 用番舊電話都冇咁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞