BNO VISA (LOTR)人已到英國,有無人圍爐取暖?

343 回覆
19 Like 62 Dislike
其實點解要照肺?
同武肺有無關?等兩個月先照有咩意思
一向去英國工作留學都要照, BNO VISA都要,LOTR就唔洗,因為驚你有tuberculosis
一個人
無,照肺結核、香港照平啲
唔勇,死唔去嘅,最多咪做低下階層賺最低工資

不過想係呢邊進修下,類似香港ive 果啲
Brighton?
Lockdown完去望下先
巴打,見好多人都去曼,其實曼有咩吸引既地方

另外巴打你住果度係 400磅全包?大約有幾多呎同幾多間房,難唔難搵到屋租

難唔難搵工呢?咩工種會易請 d? 同埋大約幾錢人工

thx
念住年底用bno去wh 搏下,原來我日本過去唔洗照肺
大城市比較易適應,無理由新手一黎到就打大佬掛

唔知點計幾多呎 算係人住既地方,唔會話好似香港咁痴線

多謝中共,全世界都難搵工
其實英國好多香港人 可以識下
有車就可以成日見
我都黎左一個月
lockdown 悶到hi hi
日日係屋企
又完全識5到朋友
個人好depressed
其實係咪好難搵工
office工
Winter blue
做運動,上tg識下在英港人
多謝中共,全世界都難搵工
英國戰線

-成立者為10月1號Piccadilly Circus集會嘅搞手
-將於12月於Leicester Square附近舉行集會 紀念舊年中文理大守衛戰(如封城如期結束)
-將黃色經濟圈推廣至英國
-專人一對一提供移英意見 包括 生活/就業/升學/移民等
-暖氣軍師有創始成員扎根英國多年 已有龐大在英港人網絡 在此基礎上 協助將要移英嘅港人融入英國

暖氣軍師公海:
https://t.me/joinchat/JsjIQk4Dy_NUP8Z1_kgzKA
暖氣軍師channel:
https://t.me/BoilerTacticians

暖氣軍師撐香港成立宣言

自1997年香港從英國移交到中華人民共和國,中國屢次違反《中英聯合聲明》,並肆意打擊曾經應承左會俾香港人嘅公民自由。香港政府、親北京政客同中國共產黨沆瀣一氣,全面操縱《基本法》,深文羅織,已將行政、立法和司法機構化為政治武器,迫害香港嘅民主運動人士。今香港崩殂,已經導致香港人大規模流亡或移民。流亡海外嘅人,急需我地嘅支持,係英國發展港社人區,推廣獨特嘅香港形象,促進香港人融入英國社會,並在海外繼續香港嘅抗爭活動。

我地嘅創始成員黎自唔同嘅背景。從2019年香港抗議前線,到長居西方嘅海外手足,以建立民主香港為共同目標。

我地相信《中英聯合聲明》中對香港同香港人嘅承諾必需履行。移交主權二十三年,中方屢次單方面違反此國際條約,並一再破壞其法律效力。從干預香港事務到放棄普選權,再到香港警察嘅暴力鎮壓,以及頒布嚴苛嘅《國家安全法》以政治迫害香港抗爭者,可見中共暴虐侈傲、罄竹難書。 暖氣軍師撐香港懇請英國政府對中國採取更強硬嘅談判立場,包括以馬格尼茨基人權問責法制裁香港同中國政府踲官員,要佢地為不斷侵蝕香港的公民自由和法治承擔後果。

香港民主運動係建立係對唔同方向同戰略嘅尊重之上。 暖氣軍師撐香港將擁護依份多樣性,並同流亡手足保持密持對話。我地歡迎各種背景嘅人加入我地嘅反暴政抗爭。

[在英港人抗爭及生活谷上線啦] 暖氣軍師撐香港 Justitia Hong Kong
https://lih.kg/2287596
租樓?幾錢個月?

我見呢區最平studio 都要一千gbp
有肺結核會點?
我點知喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞