BNO VISA (LOTR)人已到英國,有無人圍爐取暖?

343 回覆
19 Like 62 Dislike
番工番到攰可以去大自然

起碼3個月都未悶
現階段bno都係煩NI,僱主見你無佢都廢事煩,揾個有ni 嘅人返工算

工就有嘅,但睇你捨唔捨得放下身段做倉,做外賣,做超市執貨,甚至做地盤工人
去左英國撞唔撞到經LOTR過去既香港人?
無山可以行,今日走左去行公園睇馬

但冬天公園真係唔多靚
手足慣左唔相認
我呢邊伯明罕反而少動物睇
要一齊黎英國
等春天,有櫻花樹唔洗去日本

唔知你果邊有無
岩岩秋天紅葉黃葉好撚靚
但落撚到成街樹葉就覺得on99
邊間U?
即係 hkd 5000 一個月?點解可以咁平既
其實有工開我都唔介意係咩工,最怕黎到無工開又燒晒 d 錢
租就£340, lockdown 唔出街唔洗搭車

都係買嘢食自己煮,洗得幾多

一大包意粉先20p,一公升soya 59p, 即食麵14p,Tesco 米一包一餐 25p(2碗半)

我都想知點解咁平
係咪唔係市區?間房大唔大
想問可唔可以過到英國唔申請lotr
直接用travel visa入境,等到1月31號先申請bno visa?
Suburb

但又唔係話好遠4個字巴士到市中心
得,但無得揾工,點解要咁做呢?
想問問一磅方包幾錢左右
香港要 10蚊一磅
我早餐食半磅

我諗係呢隻
都平喎
無NI把心一橫玩吓先
都係,睇你心態
已經貴咗,平時Aldi 買49p 800g
因為你試吓計番
England Lockdown完 都十二月頭
再排NI interview,咁多人排就算即刻開番,除非自己住好偏遠地方,個job centre無乜人排,否則都唔會打完電話一兩日內約到

然後等得黎已經聖誕,一般公司已經開始放假mood

等等下就已經一月
然後再周圍睇有咩地方請人,搵吓工見吓工

你諗吓會唔會咁樣就已經一月尾?
埋單日子其實唔爭好多

之後一開 BNO Visa
申請左
租樓搵工就唔駛再同人拗乜係LOTR
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞