BNO VISA (LOTR)人已到英國,有無人圍爐取暖?

343 回覆
19 Like 62 Dislike
最基本係你有無權喺英國居住
即係有冇visa, visa有幾長 之類
佢哋有個checklist 之前我睇過唔記得download
費時搵番出嚟
所有唔同類型証件要check啲咩,都有列明

理論上5+1如果批咗, 的確係會pass到呢部分
入境前已經查到你可以居留

LOTR就唔駛諗

剩番嘅問題係你有冇錢之類
業主連你真人都未見過
咁呢啲自己拆咯
都話左實中伏 做咩咁堅持要租左先 租幾日airbnb 搵樓已經夠啦 我都係用左7日入住得
吓原來你講緊Manchester?
我本身係問緊London
難怪差咁遠
BNO LOTR呢單野真係教識我平時儲錢幾重要
出黎做野5年 個個月都清晒人工
想過黎都過唔到
LOTR 係為左 BNO 人走難,
英國先特別開呢條 route 比 BNO 人入左嚟英國可以做嘢讀書先。
如果拎完 LOTR 又走番香港,
咁為乜要拎 LOTR ?用 visitor 入半年都得喇。當然可以有權拎完 LOTR 走,
但如果再返嚟英國嘅話,BF 有權唔會再批 LOTR,要批都會問長問短。
你邊拎到6年LOTR
個邊ACCOUNT IT多唔多空缺?疫情前
無人估到,有日要走佬 原來儲錢真係有用,鬼佬大部人都唔儲錢,但偏偏佢地會做好多香港人唔會做既野,唔做野去旅行幾年,份工唔鍾意唔做,真係好瀟灑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞