BNO VISA (LOTR)人已到英國,有無人圍爐取暖?

343 回覆
19 Like 62 Dislike
佢身體時好時差同埋點都要通知聲嘅
我唔係修咸頓市區喎,睇過又唔多
不過有咩唔妥咪搬
嚇下你父母,唔再走到時香港醫生變晒大灣區醫生,做完個肺嘅手術,但唔見左個腎
個人建議:如果夠錢開頭揾個治安好啲嘅地方落左腳先,之後再去你想住果區望一望
要醫lo

咁都要問
住邊區先唔會有英梓傑?
我意思係點解淨係針對呢樣嘢驗
佢係屯門區

Btw, 區區都會有,因為小偷周圍去唔會死守同一區

銀包唔好放咁多錢同卡

買定電話繩扣住係身,同埋用防盗腰包
好難醫,食好耐抗生素,依家肺結核係耐藥性甚至抗藥性

啲藥有副作用,仲要長期食,好多病人會偷雞唔番去診所食藥

唔check 你野到周圍都係
淨係拎一張debit card出街
唔係 一向移民都要
澳洲都係 歐洲國家應該都要

係香港做教師都要照左肺先
補充樓主答覆

佢針對特定國家要screen TB,原因係因為呢堆國家(支那、香港、澳門、印度......)TB個incidence特別高,最慘係好多未必有病徵但係有傳播性,比你帶左入英國做風土餅就仆街
人地規矩係咁寫
但係你夾硬申請
人地信你 或者 求撚其無check批左
都唔出奇 不過多人abuse就會玩爛

情況就等於香港人用假住址開Monzo
開到ban左postbox

呢幾個月唔夠183日俾你換係唔出奇

但係下年開始幾百幾千個香港人個個都咁試
佢地一起疑心 落閘就大家攬炒

類似情況都發生過
支那人喺英國用假香港車牌去換英國牌
然後英國嗰邊又係講個信字唔check
之後爆到上電視新聞
餓兩餓就會識死去超市買嘢自己整,由ready meal & 焗爐慢慢玩起
啲食材嘅包裝好多都有印埋點整
by the way emoji
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞