第一幫襯法奧 我覺得自己成為咗笑話

498 回覆
296 Like 15 Dislike
係咪幫襯 terminal 會穩陣 d
睇過其他每樣講緊貴50~80都有 再收埋你80蚊砌機費 喂黃金收砌機費都係80 料就市價 點解要幫襯你
疑問句識唔識
如果講下價...平成千都有
貴少少但係穩陣好多
多咗個窿,氣流亂晒
呢間嘢不如check下店員啲眼先啦
真係善堂嚟
上嚟開個post就有卡送
有手有腳就請
比漏嘢要啲客仔開post乞佢哋比返咁
連登都咁多月經post 冇ac嗰啲肯定仲多
自己砌有滿足感好多
當學多樣技能都好
我隻hdd用唔夠幾日就已經壞咗
諗住問下客服幾時收啦
點知客服淨係覆 *上門收機安排在5個工作天內進行,完成維修後5個工作天內送回*
總之自己拎去代理一換一次仲快
原來冇諗住講 點知見到呢個Post
都唔係少少啦,每樣貴50~100
利申:terminal 砌
上里講一講即刻有卡
不過5900x 又唔知等幾耐
Terminal有走下線起碼 之前有野壞直接幫我換新
比較左price.com
只係SSD、HDD、火牛,先會貴過實體舖
撞啱promotion底板同ram有可能平啲
多左嗰幾百蚊買砌機+送貨算係咁

我下星期等埋A卡都諗住去佢地度買
講真我覺得如果急嘅話就唔好幫襯網店
因為佢哋嘅貨品唔齊 成日都冇貨
好多野唔岩心水又要等
你落到腦場基本上大路嘢全部都會有
就算冇你都可以即時去第間同埋或者換其他款
買野方面的確腦場係平好多
好似display咁可以比price.com/腦場報價平多舊零兩舊
最緊要係比cash
砌機可以搵A Sir 或者睇下電腦鋪有冇得free砌機
Free砌機通常係你要係佢道買哂料
如果有舊件既話/第間鋪買既野都冇問題既
如果網店砌機大前提真係你唔急同埋想unun 腳拎機
你落場買料砌就一定平d
但如果砌機高鋒你可能要等耐d 可能計埋搭車買料砌機都要用幾個鐘
所以大家權衡下
我自己就係落腦場買料 周圍格價
我自己會去牛狗/中間有塊田/豬豬/ 蛇姨多,至於海鮮坊我上年開始已經冇去
如果要去就要注意海鮮坊就比較特別 有d係佢地自己保
所以要問清楚保養係邊間同行/水
另外真係買海鮮坊貨記得留packing同單
我通常格完價之後買齊就自己砌
有時我好縮骨 見到某問野平10蚊20蚊我都會走去買
係慳番好多錢但係要搞成半日
老母板,水冷都貴d啦,我計過我張單貴500左右啦,無咩所謂,最緊要5900x 快d 到
問親佢都話無貨期,但係賀國慶間野下個禮拜有
中x 田依家都同網店差唔多啦,要撞正promote 先真係平
咁5900X根本全世界都極少量
唔怪得人
講貨量/種類除左3C都唔會夠網店多
基本上唔係指定要一款貨都冇問題
我買pack crucial ballistix rgb 3600mhz 8g*2 $730
SE落場做$799
法奧貴幾多?
網店得未來係貼價...因為佢本身都係腦場鋪
其他三間網店就各有各平
但除左張卡有機會平啲...其他都係貴過落場買
國慶坊不嬲水貨溝落行貨度賣
我個部如果用落場價同網店價比可以差成1200蚊
唔計我本身就平過落場價一截...咁你諗下
佢賺多左咁多只係得送貨而冇服務
咁依個送貨都幾貴
落場有現金價...你買多啲野又可以講下價
咁去邊度買都要撞正promo
你張list貴咁多咪唔好買
我張list都係貴380
唔洗硬食giga板
最重要係我坐的士返屋企肯定唔只呢個價
不嬲呢啲嘢都係 case by case
冇錯
淨係睇標價既巴打太年輕
你要問
好似cpu咁可以有海鮮坊貨/漢料貨/行
又有tray又有box
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞