apple 個m1 晶片都幾垃圾下

110 回覆
25 Like 87 Dislike
本來加core就唔會linear地增加效能,ARM定x86都唔會
pro 16吋都未出arm 會勁得去邊
反而我覺得係位問題, 睇佢上打埋粒RAM上substrate, 邊有位比佢放64GB
除非佢玩HBM, 咁就有睇頭
剪到8kprores係codec寫得好
剪到8k h265唔lag就真心勁喇
M1S, M1 Pro, MA Pro Max
我不知幾想粒m1真係好似佢講咁勁
好想睇一年內intel畀兩間廠禁住砌
APPLE 會收購顯示咭製造商
直接自己做GPU 比佢自己ARM CHIP
直接飛起AMD,NVIDIA,INTEL
買左啦
玩唔到X86 GAME
玩到X86 GAME 果陣就係APPLE 升上神枱之時
ARM 會唔會考慮增大到32gb 記億體配置?
原來淨係取代左低階macbook pro 13吋
以為成個series轉做m1
都係買返i5 mackbook pro算
遲早都統一用arm架構,點會分高低
最撚驚佢ban外置display
Apple永遠都有一堆問題
呢樣唔得個樣唔得
你一批評佢就話件產品設計唔預你咁用,係用家問題
一大堆屎唔執,賣又賣得貴過人
簡直係貼錢買難受
算啦咁多位,唔洗同果粉講啲technical既野
你講完佢都唔會明
然後會補多句用家問題

淨係見到開頭果啲我都已經笑撚到打唔到字
虧大家仲有心機由x86同ARM既foundation解釋
事實上係唔知點解特別多人expect MBA可以剪4K片
但好少見有人會買定位接近嘅XPS13嚟剪4K片
我跑得好快,但50米以上嘅賽事係唔會參與
Apple本身就只係用嚟上YouTube😂😂
一句講哂,抵唔抵買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞