【理財個案】擁5供斷物業 退休收租佬入不敷支

150 回覆
1 Like 38 Dislike
係咪我睇漏咗咩?
一個月點洗27萬
係咪我睇漏咗咩?
一個月點洗27萬

屌自膠
呢D垃圾
講真收得咁少租重3x歲就退休唔做野
唔會諗下樓市跌咁佢地點算?
咁有信心既兩條友
利申:每個月有6萬租都唔敢話退休

會點算啊

拎住兩千幾萬資產啊 好多中產打足一世工都搵唔到啦 點解唔退得休啊

仲話自己收六萬租個腦都咁廢
咁有信心既兩條友

會點算啊

拎住兩千幾萬資產啊 好多中產打足一世工都搵唔到啦 點解唔退得休啊

呢個明顯係窮人思維

因為窮撚覺得自己有一億夠洗係以為自己依然會去茶記食野

實際操作上你一定會去日日去半島扮上等人

一個人唔做野好易洗凸,加上投資非必賺,一個熊市後你分分鐘要搵工

所以如果我月收6萬租,我會求其搵份風流工打下
每月收益表但係內容全部用年計
咁有信心既兩條友

會點算啊

呢個明顯係窮人思維

一個人唔做野好易洗凸,加上投資非必賺,一個熊市後你分分鐘要搵工

自己睇下佢開支再講野啦窮人思維
點解唔建議佢返工
屌你佢啲建議擺撚到明推佢去死
咁有信心既兩條友

會點算啊

呢個明顯係窮人思維

自己睇下佢開支再講野啦窮人思維

唔返工就等於窮人思維,咁似啲既得利益者講野口吻既
5層物業都咁平租多數舊樓
全部做曬劏房一開三
6千蚊一間,萬8蚊一層
年租金收入即刻由40萬變108萬
小朋友開支及雜費70幾萬一年,6萬既一個月,點解開支咁大先
做咩要教精佢 咁大洗就等佢破產啦
小朋友開支及雜費70幾萬一年,6萬既一個月,點解開支咁大先

仲有40萬租金收入,平均每個月3萬幾,3萬幾蚊一個2大1小唔洗供樓情況下都唔夠洗?
每年差125,000

兩公婆去打份19 part time 都唔止啦
每年差125,000

打工仲邊有時間HI TEA?
兩千萬身家都要寫信去yahoo 理財問

同係連登開post 問果d有乜分別

可能佢地中左六合彩,有兩千萬,之後開POST開高登仔,
高登仔同佢地講買晒樓收租退休
點解唔建議佢返工

最好方法
找到萬幾蚊一個月已經搞掂
點解唔建議佢返工

最好方法
找到萬幾蚊一個月已經搞掂

Ptgf
每年差125,000

打工仲邊有時間HI TEA?

每間屋租8k幾

除左劏房就真係未見過

加租兩千幾蚊都夠cover個125k 啦

一係報紙佬作新聞

一係個兩條友係無腦嘅
肯定老作啦

4層樓點止咁少租
個收入寫低左

支出又誇大
用咁多錢養 最後應該係會養左舊垃圾出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞