【理財個案】擁5供斷物業 退休收租佬入不敷支

150 回覆
1 Like 38 Dislike
兩公婆咁憨鳩,索性互毆打死其中一個算啦,食少啲米飯

人哋就算入為出,節衣縮食,供個仔讀書,

佢就唔夠錢,又讀私校/國際學校,又餐餐大魚大肉,洗腳唔抹腳

等佢哋破產放番棟樓出嚟好過啦
得一個13歲仔,每個月洗成2萬幾做學費同雜費,到底係點做到
讀哈羅?

係一個月洗25萬
攪錯晒重點。重點唔係收入係支出
唔識睇住搵幾多去用。咁攪回報幾多厘都無用。

咪係, 你幫佢諗6%回報, 10%回報, 10層樓收租, 年收入1百萬都好, 呢啲人會出現搵100萬洗120萬
咩學費要2萬幾一個月
國際學校?
攪錯晒重點。重點唔係收入係支出
唔識睇住搵幾多去用。咁攪回報幾多厘都無用。

咪係, 你幫佢諗6%回報, 10%回報, 10層樓收租, 年收入1百萬都好

比呢啲人只會出現搵100萬洗120萬
讀哈羅?

係一個月洗25萬

睇錯sor 自膠
讀哈羅?

係一個月洗25萬

睇錯sor 自膠

係wo
每月洗費又廿鳩幾萬
佢地食乜
讀哈羅?

係一個月洗25萬

睇錯sor 自膠

係wo
每月洗費又廿鳩幾萬
佢地食乜

你地盲嘅?
讀哈羅?

係一個月洗25萬

睇錯sor 自膠

係wo
每月洗費又廿鳩幾萬
佢地食乜

咁撚樣都睇得錯
難怪成世都窮人
咩學費要2萬幾一個月
國際學校?

CIS 果D 咪要
讀哈羅?

係一個月洗25萬

睇錯sor 自膠

係wo
每月洗費又廿鳩幾萬
佢地食乜

你地盲嘅?

大大隻字寫住每年支出,做乜
基本上每個物業都係得四百幾萬都唔方收到幾多租,仲要咁撚大洗

真係以為自己幾千萬未開頭

明明係自己大洗以為自己好撚有米
賣晒所有物業去租樓咪得,租樓日日賺都唔撚識
咩世界,4648就退休十年,3638就退左休,點發達?
真係有病
如果個案係真,唔難想像呢對夫婦可能過唔到世

佢既淨資值同現金流唔足以經歷一個大熊市

所以佢地只唯有希望樓市永遠係呢個水平橫行
4個收租物業 1年先得40萬
就算有幾疊樓揸係手
D錢都係要比基金佬 金融佬逐D逐D咁食
被吸血黎養住班垃圾

有磚頭揸手都唔夠
係都要你轉廢紙投資
抽手續費 乜費物費
蝕錢賴大市 唔使負責
喂其實洗少啲已經夠
個建議擺明推人出去死
阿自由人夫婦咪咁大洗已經夠晒數
5個供完物業先收得咁少租 唔好同人講係業主 呢個情況送仔女出去讀書都唔會成問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞