[關於電繪的問題] 電繪問題討論

1001 回覆
40 Like 14 Dislike
iPad 有streamline
想咸
真係唔簡單
我download 唔到。佢冇iPad版"
屌,係this app is not currently available in your country
你set咩地區?
https://youtube.com/channel/UCs1Bvxxo9Z_yHziP_-NJ1fQ
小弟YouTube channel
希望同大家多D交流
-。- 好sad...
我冇android 電話。。
其他app又唔知點,我試下set 韓國先
大家都用緊咩app嚟畫?
而家試用clip studio paint,有啲心郁郁想買斷佢
ibis paint X
clip studio paint
sai
procreate
全部你都試下先,procreate就要直接買啦
可以出下個人畫畫心得既video(不專業教學果種)
你用緊乜嘢儀器先電腦定係iPad
set左日本,得左
謝謝油雞絲!
電腦都係clip studio paint/SAI+photoshop la
電腦
你係畫動漫嗰種就csp sai
厚塗就photoshop
有出阿
但你睇下我畫畫D片同評測片D view
陰功
真係想問個盈利賺個車錢都唔容易
個嘴怪係因為面嘅弧度唔夠明顯(藍色線)
同埋整體比例未夠準, 頭頂太低,
令到注意力集中左係五觀, 放大左嘴嘅偏差
你可以試下原圖用手遮住眉毛以上嘅部分, 其實ok順眼

同埋練五觀可以唔使咁高完成度
畫下線稿, 唔同角度, 唔同人設, 咁樣唔上色都唔會太悶
謝謝你
琴日練左少少頭骨
但係上面額頭個半圓位好難畫得圓
成日都手震 分兩筆畫又好似斷開左咁
謝謝清指教
我會努力搵返塊面個狐度(立體感)
邊有咁易 清要加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞