mouse pad 選擇

120 回覆
0 Like 0 Dislike
用過超過20塊布pad
而家用緊吸水布gsr
日本Artisan 好用到癲
買咗5,6張唔同款/size
可以直運香港? 定要搵集運
手汗撚用玻璃PAD應該幾正 不過冬天會唔會好凍
做咩咁睇唔開 用過咁多張都揀吸水布
冬天會凍d,玩耐左就唔凍啦
可以直運
吸水布應該係我講先之前啲mousepad post有講過
因為用呢塊pad殺到人
個人冇用過zero

不過睇返佢哋官網寫明zero類似qck,方便新手用(其他artisan全部快好多), 不過人哋講就話快qck少少

另一個分別係zero側邊有stitching, 唔似qck用得耐就會開始甩線, 同埋build quality 一定係最好
巴打可唔可以講下唔同款係咩手感
我都未用過qck
依家用緊zowie既唔知邊張 睇質地似係gsr
張野用耐左會磨手 打FPS磨損左幾次皮
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RAnmZxDNduaGV8kB-GCvZ0MO6d9-0j9jmrU2f8dp0Ww/htmlview#

可以望吓呢個spreadsheet

比較咗大部份pad嘅速度同耐用性
MIJ 岩岩去官網睇左陣 佢送貨有支那可以揀 無香港 但係又有澳門可以揀
屌佢張張L size都out of stock
冇記錯我喺下邊填番Hong Kong

同埋記住揀返FX series 先有stitching
shidenkai捲一捲就會甩粉
不過真係好滑

打fps鐘意用疾風乙
用過舊款冇縫邊 好易甩皮同好易痴塵
考慮緊hien定zero好 hien好似比較滑 同埋XY軸有明顯差別
個包裝寫到明唔捲得呀
hien 作為一塊cloth pad係好快 (全新用咗一陣就會慢少少), 我一開始用嘅時候都要少少時間先慣zero 就近普通pad 多啲

xy axis 個分別好細, 我用咗咁耐我都唔覺
巴打塊hien係xsoft 定 soft? 驚太快用唔慣 我諗我會揀xsoft
上網睇到d人講hien/zero比較耐用同埋唔會點受潮濕影響搞到好吸引
soft

兩塊都有stitching同冇coating (記住買fx series)所以好耐用
睇哂啲評價反而想入張雷電來玩 但係怕打FPS個陣會aim唔到
好難決定hien定raiden
頭先換返gsr 即刻csgo drop 左個40bomb
但係有d sensor用raiden好似會有問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞