mouse pad 選擇

120 回覆
0 Like 0 Dislike
要有LED
免費報紙, 日日換都得
LED不了 送都唔要
報紙有手汗會唔會用到成手都黑色
who?無人識你喎
PSR 香港呢D潮濕天氣 用兩下就唔想用啦
都想像到潮濕加打機個陣既手汗有幾唔舒服
PTF-X 比較防水 應該會無咁黐
不如考慮加部抽濕機?
加上濕氣傷電子野嘢,長抽電腦都襟用D。
我對上二部電腦都冇乜死過硬件嘢,係太慢頂唔順先換機。
有抽濕機但係唔係長開 唔想返到屋企要開部抽濕機等半個鐘一個鐘先用得
間房有電腦/ 漫畫/ 音響,全部怕濕氣,部抽濕機係為咗呢D 嘢而開。
除非冬天乾燥到爆,否則我部抽濕基本上全年係長開。
如果想唔濕果類 endgame gear 有出隻好耐用既mouse pad 不過香港未必有
個人覺得睇你想要有幾快 太滑都未必好
之前用開Qck heavy 個面用耐咗會變滑
想要布面就zowie g-sr無得輸
應該會平平地買張P-SR黎試下 如果潮濕真係好黐 之後再買返張QCK HEAVY或PTF-X
同埋可惜G-SR-SE無細SIZE 唔係既話有D想買SE版
等bf諗住入張新mosepad 諗緊換唔換qck heavy好 張野咁厚好正
6MM個感覺應該好正 以前用QCK+得2MM覺得太薄
用緊日本仔Artisan
hien
我用緊有coating嗰款,打fps game flick滑鼠快到曉飛
shidenkai?

上網見人講半年左右coating會收皮所以冇買不過coating下面係塊hien

https://youtu.be/qFwEfBGZCn0
唔記得名,退燒藥水粉紅色應該得嗰塊
真係會甩coating甩到好核突,但依然好快,可能我改埋硬腳貼,coating同腳貼磨得好嚴重。
好彩嗰時喺日本買定兩塊,換mouse就掉舊嗰塊
G-SR-SE 潮濕會收皮

個人推介artisan zero, 想快啲就hien
好多人都講G-SR 潮濕會收皮 咁搞到我反而好好奇想試下究竟會有幾誇張

artisan zero 香港係咪無得買?
要直接喺佢哋官網買

不過gsr-se咁貴但係咁一般(coating用得耐會收皮然後塊pad會好慢, 容易比濕度影響)我寧願比多少少買塊好好多嘅artisan
我用開玻璃mouse pad,有沒同好
巴打有冇同QCK heavy比較過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞