mouse pad 選擇

120 回覆
0 Like 0 Dislike
暫時諗緊呢三張
PTF-X
P-SR
QCK HEAVY

好耐之前用過ZOWIE SPAWN 好似係G-TF黎 個陣用黎打CS1.6感覺都唔錯
中間仲試過用硬PAD 但係完全唔習慣 之後就換左用QCK用到而家
而家張QCK個邊反起晒 同埋成張磨到白晒都係時候要換
然後P-SR我見好似好多人推 所以諗住試下 但係睇返以前D POST有人話係吸水布
如果潮濕+手汗好似都幾難頂

買毒撚果D囡囡大波mouse pad
仲實用
留名學嘢
塊qck用咗幾年
嚟緊black friday打算買塊heavy換咗佢
之前用QCK , 依家用緊PTF-X
純個人意見:
PTF-X 好用少少
QCK 比較軟,用咗幾個月,撳落去會有D 凹落去感覺。

我覺得mouse pad 算係損耗性用品,唔會用成世。
三張價錢差唔遠,睇個人手感揀,反正遲早都要換。
咁既話塊野會黐立立喎
不過heavy因為厚度好似有機會唔平
巴打有無用過SR系列 考慮緊PTF-X定P-SR
因為想買返有包邊既PAD 雖然以前有用過G-TF 但個張都成十年前既事
冇用過,上youtube 搵評測片睇下邊款適合你。

記得PTF-X 同P-SR 兩張二選一時,條片好似講話PTF-X 比較滑,咁我玩RTS GAME 用34吋 mon,要成日喺mouse pad 上細面積移動大範圍,快+滑會適合我,所以買PTF-X。

幾款mouse pad 各有長短,我諗冇話邊款最好......
同mouse 一樣,睇個人手感。
G SR SE
我都睇到PTF-X會比較滑 P-SR就慢D
巴打張PTF-X用左幾耐? 潮濕天氣會唔會好黐?
我間房長期開抽濕機,所以答唔到。
呢張有D貴 同埋無細SIZE
不過呢隻藍都幾好睇 起碼好過DIVINA個隻粉藍
好 唔該晒巴打
csgo 嘅話
onetap 爆發力一定係qck heavy
穩定輸出 gsr , g640

用緊g640 覆你
上網睇過G-SR係穩定向 但係睇到有人講落雨潮濕會變到沼澤咁
究竟有無咁誇張
係 所以先轉左g640
qck heavy 好撚正
好厚
嗚呀 好難揀
qck heavy xxl加gpro wireless
任fik唔嬲
qck heavy 加一票
用開A4紙又滑又順
污糟咗可以換過張
A4紙太薄 搵本小學中文英文書好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞