|拍片|剪片|專業向影片製作討論區|3

235 回覆
0 Like 1 Dislike
大家用開咩intercom
點解咁講呢?
純粹討論 s3都可以連續拍到兩個幾鐘
雖然我明白Fx3可以係極端環境長開
但係加個風扇價錢都賺咗幾千蚊
都係嘅始終專業機 問題的確會少好多
例如我依家a73成日都話我個SD卡槽有問題
算吧啦設計失敗嘅機就會比Sony當孤兒仔㗎啦重新出個部新仲好過啦
出左10年嘅機宜家先知道柒

唔緊要柒咗咪改個設計囉不過之前嗰啲機咪之後變垃圾
想問下
有冇一個功能係
條片可能係1粒鐘
開頭同結尾係2種唔同調色
1個光d 1個暗d
然之後佢自動漸變?

sorry for 1999
兩部一様柒
而家係垃圾..
有個XLR手柄跟機
未買s3咪可以諗下
Keyframe lor
感覺上FX3俾D想要電影機牌頭又唔夠錢用電影機既, 又上到D幾千蚊既穩定器,有風扇一機砌哂一日non-stop... 例如婚攝,low cost MV
想問下有冇巴打有blackmist
想買一塊,但唔知邊隻牌子好
nisi blackmist玩得過?
平味買 nisi/ Kenko

貴就天芬
想問下有冇巴打用開SLR magic
而家用緊a7iii同fs5
嚟緊想換a7siii+一set e mount既SLR Magic T stop鏡

想問下套鏡紫邊嚴唔嚴重
應該就買nisi!
thx 巴打
我用士拉打 hollywood black magic 1/8,1/4都夠... 外國網站有,但唔齊size, 訂等兩禮拜
轉會既話
P記S5定S1H
S5加隻ninja已經做到s1h既quality
但s1h操控上正好多,同有風扇
幾錢先?以性價比我就FD-->contax菜--->奶R...改d-click,買鐵頭橡膠環+77mm filter ring就變窮人電影鏡

因為仲有EF mount機用緊, 無試FD
菜就咩都係濕,奶就回少少不過1.4就貴
除左21/4同代工zoom, 其他全開光圈4k用得

50,801.4菜頭抵D

唔改mount我建議每支鏡都長裝接環,換得多d淘仔環會鬆,對焦會甩埋支鏡出嚟

用有鏡片booster因住某D鏡打屎忽整花鏡片同插唔入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞