[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(62)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike

感謝,睇嚟可以滿足短期需要
做藍領又真係一定搵到咩

將來有咩事大家互相照應啦
Cool住隻手
好像騎刼了個 post…

成日有人問學咩 language 好
我覺得唔清楚人哋對咩 domain 有興趣
係畀唔到咩有意義嘅提案
例如學完一輪 C# 先知原來玩 machine learning 最流行係用 Python
咁就有點 detour

又例如我想玩下啲 complex data 嘅分析
係唔係真係要用 RDBMS 去打底呢?
會唔會直接學習 mongoDB 仲好呢?

而家 IT 唔同 domain 嘅 technology stack 真係可以完全無 overlapping。所以都係先問 domain 較好
見佢有得customize都想整隻玩下
有隻新野James bone電鋸
咁貼咗舊相先回

真係孤陋寡聞你哋唔講都唔知咩係 CS50
我諗我都要睇睇,搵返個“搓芯”
原來呢到噤多it專業人士我覺得如果係big data or ai果方面就了解一下database 方面嘅知識 ,例如起碼搞清sql and non sql先。想以後學programming language易上手啲就係學少少C/C++先。 但如果你冇打算掂其他languages的話就直接學python最快。 利申只係讀it嘅小薯嘅愚見
我有黑面,原裝鋼帶加膠帶,同買左條米蘭帶,都好正
米蘭帶真係不了
夾毛真係搞唔掂
家陣水貨好似3蚊多少少
睇整FC個隻,不過未下定決心買,我老婆下年過去英國先,等佢穩定同搵到工就我過埋去
我冇夾毛,依加水貨係3蚊多少少,個人黎講就都值既,當然如果見到靚價2字尾就應該狗衝啦
如果無被人捉去坐監我大概兩年後閃了。
所以就快忍唔住要去射啲錢出嚟
我就好想買隻worldtimer, 仲心大心細緊hamilton定fc
Hamilton係eta芯,而且唔係真worldtimer, 不過就平好多
FC就真worldtimer, 貴啲,不過個sub dial遮住左六點位
Ham仔我就麻麻
硬係覺得個款睇落好小朋友
唔識講
所以我都係傾向fc
諗下買唔買海馬先暫時
但其實依家係英國想搵份junior programmer嘅工都唔易 唔知係因為我要visa嘅問題定真係市道差

利申 係英國搵緊工無bno嘅it dog
要整 Visa 真係爭好遠
除非係大企業好為公司諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞