[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(62)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
Credor就算買得起都唔捨得帶出街,何況我比唔起錢買🤣
唔好買多過五隻呀
仲有尾期呀
唔比就冇左架車
可以睇下舊舊哋嘅貴朵鳳凰
喂龜錶友,唔好意思剛剛先睇埋條片加 comment.

你咪被果件咩 KY Liao 大到
曆峰旗下嘅名士錶嘅 in house movement
都係用 silicon hairspring

條撚樣串柒柒咁屌佢老母
終於冬天想買隻flieger玩下
各位巴打對archimede有咩意見?
同stowa點比?
stowa 啦
佢就係講緊歷峰名士用矽游絲所以俾三巨頭告,但件事最尾點好似未有結果。。。
原來係咁,咁我又真係唔知歷峰打緊官司

不過話分兩頭丫, hairspring馬仔擺輪買賣有幾奇呀?三種最難造的部件都無乜幾多間係自製架啦。講到好似 oris 唔買得 swatch 啲件咁
到最尾其實我睇真Oris真係無講過話有用過矽游絲嘅,而且而家有用矽游絲嘅牌子多數都係Swatch Group旗下,所以可能條友真係講得啱有件咁嘅事,又或者單打官司新聞係假,因為我查唔到有其他source講過話三巨頭為矽游絲專利打官司呢單嘢,所以有錯咪認囉,我都有查過唔係俾佢大到嘅,串過嗰條友又柒嘅人大把啦,我次次都屌撚到佢哋收皮,唔好以為我係頻道主就會客客氣氣🤣🤣🤣
屌,㩒錯負皮
anyway, YouTuber 唔易做
龜錶友加油
感謝支持呀,其實都唔太難做嘅,始終都算係做緊自己鐘意做嘅嘢🙂
41mm係black bay signature

應該唔係了, bb58先係black bay signature

自從bb58出, 我都好少見人買返41mm
BB Harrods同GMT都多人買既 其他就真係少左
始終41版真係又厚又重 帶上手同我隻單紅差唔多

屋企人留低
應該係舊野
各位師兄 amazon買錶買咩brand好黎緊black friday
呢款 lug 可以話係 deville 系列嘅 signature
salmon dial 好典雅啊

新錶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞