[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶(62)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
認同.. 行行出狀元
去到人地地方,宗族歧視一定有,唔好諗住藍領易搵工
識做人好重要,識人亦好過識字
去到邊度都好,天無絕人之路
冇包袱既,出去闖下
有包袱既,準備好、安頓好,就要走

同路人,一定要加油!

利申:白領 + 冇錢 + 有小朋友.. 依家努力儲錢,兩年後就走
唔做藍領工都未必有得返,你估英國好好境
騎牛搵馬囉
學多樣傍下身好過冇既
發夢諗下去外國開魚蛋車仔麵 反正d鬼佬食開雪藏野都話好味
行山?而家香港治安不靖兵即係賊
小心小心
我又係。叫多啲 fresh graduate 入來
我佢哋知道大概都無入錯行
都搵到兩啖食
搭半價纜車來回ja純行山都唔敢帶負皮
shh 細聲d, 凈間比fb 個頁主見到又會抽你水話你係"華人的胃"
秋高氣爽 行山一流
想問西巴識唔識 programming ?
最近有少少想學一兩種 language,驟眼睇好似係 global skill 邊度都用得,係咪可以試試
以我自己睇法
我一開始就諗住買白面,當日去買就試晒兩隻帶,
發覺白面襯鋼帶無特別,膠帶靚好多,知到自己唔會用鋼帶,所以就直接買膠帶
試過黑面鋼帶,都靚,但一心買白面,所以無再試其他

個人覺得如果你兩種都會戴,先買鋼帶好啲
白面襯膠帶真係好正
黑面可能襯返淺色鋼帶仲正
你應該睇下自己對邊瓣應用有興趣先
寫 game?
幫 software 做 QC?
寫 platform?
人工智能?
數據分析?
有諗過買隻玩下
暫時對最後一瓣最有興趣,可能因為同現時工作比較貼近
其次係 A.I.
咁我又唔會同佢嘈交 好無謂
上面嗰堆唔係單純學programming就解決到
仲有好多..eg. Data Structures and Algorithms, SQL etc.
學basic programming, c++, java呢類打咗底先會好d. 大多數大學d foundation course, 都會有基本Data Structures and Algorithms包埋係裡面嘅.
係啊 識python+SQL就可以做data analyst
佢哋既重點都唔係係programming上面
我前排喺本地啲私營學校睇課程,就係見到 Python 有啲工餘時間嘅 course 可以學,好似可以考慮下...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞