同未婚妻搬埋一齊住變左另一個人

548 回覆
2072 Like 137 Dislike
其實真心好唔明陪人捱呢一點,個女嘅有能力環境好點解唔可以用自己嘅錢去保持生活質素點解要等/旨意個男嘅幫自己保持生活質素
男女平等=男人要幫我提升生活質素

嫌條仔冇錢搵過第2個=我地女人身體自主 成熟男人冇用比唔到安全感我
其實唔係提升嘅,只係講緊保持,我覺得想保持一直嘅生活質素係好合理,唔明嘅係當自己有能力嘅時候點解要等待個男嘅去幫自己保持生活質素而家男人女人搵錢讀書家底(以前可能女人無得讀書,搵唔到錢,屋企又重男輕女無得分)都算平等嘅時候,唔好搞咁多野啦,你有能力咪出大份囉
呢啲女唔會改,跳出你嘅舒適圈,同佢講唔改就分手!真心講,好彩你哋未結婚!真係千祈唔好結!
Agger
有付出有收獲

咁樓主個case就要睇下, 係個女仔肯出錢, 但樓主覺得唔值reject條女要求
定個女仔唔肯出錢之餘又彈三彈四
而家樓主只係講左自己覺得私樓工人唔值,冇講條女肯唔肯比錢upgrade
幾耐無性生活
應該唔會有意欲屌佢
講真佢未嫁前嘅生活生活得咁好
嫁咗反而要捱世界
你都係有返咁上下條件先娶人哋啦
可能到時你又有其他好啲嘅選擇
如果唔係棧兩個人都受罪
性奴算唔算工人嘅一種

sorry,呢句太好笑忍唔住
真係睇人 會所唔係太有用
泳池做尖地方又細 不過相對無公家咁人山人海
網球場都會用下嘅
關私樓咩事
住開豪宅咋呱
大家都有選擇權 冇人迫佢的 。咁唔滿意可以走,好過一世對住日日嘈 成世流流長 何必呢?
代表香港所有嘅男人多謝你
三百幾近四百尺靚裝

POST相上來睇下係咪真係"靚裝"?
Take it easy,我結婚第一年老婆都講過呢句說話,佢無當過新居係自己屋企,係搬返近外母先有改善
呢個真
中出就飛啦
咁如果個女仔已經夾大份啲錢,但個男話唔值所以唔租好啲,咁又點睇
血的教訓
我係咁
為左大家未來上樓 儲錢

唔排除佢覺得比依舊錢同你住唔值
感建分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞