同未婚妻搬埋一齊住變左另一個人

548 回覆
2072 Like 137 Dislike
感情問題一律
請個工人
然後婜個工人
由佢女朋友角度黎睇唔難理解,本身家境不錯,屋企有工人唔洗做家務,依家要降grade租居屋,冇工人服侍
所以話竹門對竹門,木門對木門有道理,除非佢覺得愛情大於一切以至可以忍受到自己生活水準下降,但好明顯唔係
結埋婚肯定有更多怨言聽
扑咗野未先
扑完好快啲做個決定
我好focus尊夫人嘅人格
其實樓主返多4-5份工咁咪cover 到囉
認真,至少自己晚晚瞓嗰間房用分體或者窗分冷氣唔嘈係好基本
似係,而且未用過窗口機唔知真係咁嘈
利申: 未入 U 住 hall 之前都唔知冷氣機可以咁嘈,印象中去過殘到痴線嘅 campsite 十六人房先會咁
會所係last option
港女平時放左工郁都唔郁,放假一係食一係shopping。係呢一年半載wfh,周圍封哂冇地方去先去會所打下卡

認真睇完樓主回覆,可以想像佢起碼經濟條件要請到工人住私樓有兩房一廳嘅程度,先至入到條女個世界

其實唔係屋大細問題,係成個生活經驗同世界觀唔一樣
倒返轉樓豬有冇向上流嘅思想同決心都係重點
其實要個高位就個低位嘅,就算有心就,實際操作上都好難,包括另一方會否自卑心作崇

佢肯爬上去努力補位,增值到條女唔會覺得佢失禮嘅,都仲有機
但佢似乎睇唔到個距離
補多句,失禮唔係指錢銀,好多時係行動上嘅選擇所顯露出嘅視野
佢話條女無基本修養喎
樓主千祈唔好放佢出嚟粗粗哋頂住先
希望樓主下世娶個瘦底大波既靚女做老婆
香港男人真慘
一街都係港女
本身嘆慣叫人住居屋又真係難接受
外父有無單位做嫁妝?
有的話 結完婚你淨係出錢請工人就解決問題
外父無單位 佢只係又窮又扮四條
唔通要個個住山頂先配有女?
好多港女都係咁,原本唔係,9成被一大班姐妹影響
條女遲d會問你點解唔買柏傲莊?你咁窮我以後點跟住你?

Btw樓主係個好人,千祈唔好放出黎害其他巴打
港女九成係咁
所以話,以前d人講咩竹門對竹門,木門對木門,真係真理黎

唔明樓上做咩一大班人話佢臭雞,有錢女就臭雞咩
感情問題一律建議分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞