同未婚妻搬埋一齊住變左另一個人

548 回覆
2072 Like 137 Dislike
普遍來講,暫時見到啲朋友都係
男仔就想搬出黎住,遠離老母
女仔就想黐住外家,黐住老母
好就女人
唔好就累人
咁佢一拍拖就知架啦, 幾年先講, 玩鳩樓主咩?
其實原生家庭生活品質夠好係難搞啲,你唔可以怪佢爸媽搵得到俾得到好嘅生活品質自己仔女。就睇下佢肯唔肯為愛情哽麵包。

但你都要評估下,你哋嘅愛情夠唔夠精神支持佢哽麵包。

外父外母請得起工人都係好事,第日兩老有咩行動唔方便,至少唔洗你過去抹廚房。
啱呀屌
揀男女朋友最好要係自己住過,外國讀書租屋住都算,個人獨立好多
好多人都唔識照顧自己,唔知咁多家務要做,買米又唔知米貴

同居先有問題好似發現新大陸,明明知道對方比人寵慣
住公屋都可以有個阿媽做哂所有家務架
真心
香港住hall都得
同媽咪住真心正,放工放假有飯食
衫就洗好曬
真心好愛媽咪
自己住果幾年特別感受到媽咪偉大

結左婚都想繼續同媽咪住
所以我寧願做買樓果個
要自己搵屋租屋簽約,又人生路不熟
HALL有一大班人陪你
有幫助嘅都,好過未離開過屋企
唔洗講到移民咁遠
好多人結婚兩公婆先第一次離開父母長住
d家頭細務由頭學起
一夾唔到就嘈交
咁你結婚如果擺酒你咪死硬仲多嘢煩
唔關私樓 居屋 定公屋事..
係做人嘅基本禮貌 基本教養..
竹門養木門
岩岩認真再睇下樓主嘅回覆
樓主眼中嘅基本生活其實純粹有個竇
養車養工人唔係基本嘢,但好明顯未婚妻嘅‘基本’生活概念唔係咁
想知你地平時點溝通

遲D仲有好多地方要用錢,一定嘈大交
人地屋企有料供得起佢做真公主喎做女人就要做到灰姑娘咁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞