同未婚妻搬埋一齊住變左另一個人

548 回覆
2072 Like 137 Dislike
好多人都係COMFORT>錢
有錢揸車搭的士點解要逼巴士地鐵
有錢請工人做乜要做得咁辛苦
樓下CITY SUPER買開嘢都唔會為左慳錢去深水埗街市啦
港女心諗我用D時間化妝整指甲唔好
每個月駛得幾多錢儲左D錢你個廚房又唔會大多50尺

唔只港女香港其實都有好多少爺仔,同唔肯捱係兩回事,因為D人未試過自己住
溝通好就得,錢解決到就唔係問題,睇住D情侶為ON9嘢嘈到要分手真係好On9
如果唔肯出錢又要享受就飛得
過多排屋企唔知邊到走隻大少少嘅昆蟲出嚟就仆街,樓主到時諗定點分啲家檔同租約問題
搵唔多真係慘
正常都知有大分別啦
有工人到冇工人喎
其實如果個女仔真係咁需要享受嘅咪自己出錢租大啲租市區囉.. 唔岩嘅買埋都得點解一定係個男人要負責?點解要租完先係到怨?

利申 絲 唔洗屌我窮毒撚
P牌清有閱讀障礙?
上面咪話條女不嬲有公工人住私樓囉

樓主唔維持到公主生活習慣同質素
又無腳踏實地搵個平民來結婚
問題係邊個度?

唔駛下下西西聲歧視女人,雖然知你毒到無女
依個時候就唔駛男女平等
thanks juju

我最唔順就係一開始講過,知到黎緊生活會係點。而佢選擇去嫌三嫌四唔係一齊去適應......

仲講左句好掛住屋企

都好hurt下
屋企打掃問題除左請鐘點,
買返部DYSON,10個有9個港女買左之後都會勸D吸塵
仲有好多靚嘅清潔用品,買D韓國日本牌子咁,全套粉紅色咁撚樣

你話冷氣機嘈,咁真係嘈呀嘛屌
有人係真係對噪音敏感D
訓覺都訓唔好緊係會躁底啦

再醒下你,喺間屋每間房都扑下嘢,好快就有家嘅感覺
中計😂😂
理想與現實
你條女心智仲係細路女
好彩未結婚好事黎,公主病就叩佢收皮啦
當九龍愛上港島 !?
明嘅,如果搬之前佢先提出左自己有咩要求會好少少,大家計掂數先一齊住囉。但而家搬又搬左,約又簽埋,日日有說話聽,都辛苦
如果同一個人一齊係為左維持或提升生活質素咁冇嘢講
條女有冇夾錢啊?
廢時個女仔周圍害人?
居屋 佢又肯陪你癲個下堅
試過自己住都可以鍾意享受
鍾意享受本身無錯
自己搵自己駛點豪都無所謂
佢駛你錢你豪得起都無所謂

問題係你豪唔起就唔好搵個公主俾自己養
揀個平民女仔咪幾好

不過享受得起本身就唔應該委屈自己/另一半

利申:女漢子之前自己住過幾年,好識打點家務煮好西但唔太鍾意做,近年買左私樓,就嫁人,唔介意未來老公搬過來住
無乜關係,其實只要你住得近佢老母就得
認同到爆
利申:已婚
真,有靚家品會自動波做嘢
講真私樓有幾巴閉啫, 我夠由細到大都住私樓, 照自己TAKE CARE自己。公主病就公主病啦。
男人娶個老婆返來委屈佢仲大條道理...真係遲早戴帽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞