2020 fresh grad 畢業即失業圍爐區 (5)

1001 回覆
33 Like 2 Dislike
今日先收到早一個月推咗Offer嘅公司嘅電話,打嚟話加我1k問我仲有冇興趣返,Feel到佢真係好等人用。但間公司唔係我想嘅career path ,但勝在係大公司有醫療福利,搞到而家都1516
求offer
試過俾人問做咩6 月搵工搵到以家
答佢sorry 10 月先開始搵又俾佢問點解10 月先搵
On9
如果你覺得唔差的話好似返住好啲,除非你真係好有目標又唔缺錢又唔想浪費時間啦
我都有試過上到去係保險公司黎,但佢係用其他公司名寫marketing
你諗返嗰陣點解推先 順便嗌到加2k
佢肯加你又ok 咪去馬
錢就缺嘅但keep住都有freelance ,未至於食穀種,不過本身都有啲自己手作嘅野想搞,想一邊返一份自己鍾意嘅長工同繼續做手作,喺未搵到工之前本身打算籌備下手作野先,但現實問題係呢個時間越來越難搵工
當初係覺得入咗嗰行好難再轉
有冇人同我一樣係jobsdb見親份份工都冇passion,全部都冇興趣咁

乜都冇興趣咁滯

所以鳩搵 鳩send CV
有得見嘅都係冇乜興趣嘅嘢
有無巴打絲打做過明心配藥員助理?
好似要讀書自己比錢?同埋前景如何
6day得12000
感謝解答迷惘小弟
做咩手作,睇下有沒機會合作
有冇相關經驗嘅巴絲指教下,最後係點樣搵到份自己真係想做嘅工作
我依家已經準備緊呢樣嘢,開始份份工都說服自己係鍾意嘅
咁你好啲,起碼知自己想要咩
食物模型同婚禮頭飾都有做
不過其實都鐘意睇野+寫野
但好少工可以咁
所以有少少都ok
不過照打緊工
我依家睇左錢份上 想起碼做返一年 但又怕自己唔過probation 有冇高人指點下點先可以過probation自己做嘢上手比較慢
6 days 12k好差下喎 咩工都係咁話
知自己唔鍾意咩 唔代表知自己鍾意/ 啱啲咩架
唔知既話,搵份最高人工既做住先,例如保安師
慢慢你就諗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞