出蕁麻疹點算好

174 回覆
10 Like 0 Dislike
做乜都冇用,過一至兩個月等佢慢慢慢慢咁好返
我都係
一停藥就好似收唔到制係咁出,好攞命
想問圖片果種係唔係麻疹
我試過因為熱而出,睇中醫幾個月唔好,之後迫自己做運動出汗,但一開始一做運動又出,慢慢身體適應就無事
我又唔係咁,我係一條條痕 一撻撻果啲
我而家有跑番步。想睇下有冇改善
我係圓形紅色。個圓周紅,中間白
有無人有斷尾嘅醫生介紹
可以食抗組織胺嘅藥,藥房有得買,但要每日一粒。
我食咗治敏速都仲係出
係咪要發晒出嚟先會架,我做運動都有出,好似出極都仲有,中醫都有睇但醫極都仲有,佢又唔算好嚴重突係駛,但一條條咁好痕,出全無耐就收 又出又唔同位 好煩,好驚一世都係咁唔停
其實有過敏既人都容易對塵蟎敏感 未必係塵蟎引起你既皮膚問題
即係我濕疹發緊個陣都做過呢啲測試 都對塵蟎敏感 但冇改變過環境都可以好返
塵蟎可能係其中一種令你濕疹嘅原因。但好番嘅原因可能係因為你生活習慣改變左而你唔覺(食唔中會令你敏感嘅食物,生活壓力細左,運動多左,訓多左或者訓好左之類)
我意思係個位巴打唔洗因為驗到係塵蟎敏感就覺得會好唔返
我係有改變生活習慣個啲 但冇特別理會塵蟎敏感呢樣野
睇左個幾月中醫,佢話我主要係腸胃問題先搞到出呢啲嘢,可能自己平時進食習慣問題
我上兩年出過一次急性蕁麻疹, 打完支針無事
上年都仲好好地
今年又黎番 仲keep住左好耐

點算
出呢啲搞到個人好絕望,九月中到而家不停咁出,中醫睇過西醫都睇過,無效。究竟想搞到幾時好辛苦呀😥😥
有冇茶下油止痕先
有呀,但一陣,之後另一部分又出
其實敏感測試點做,收費又係點?我都想做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞