出蕁麻疹點算好

174 回覆
10 Like 0 Dislike
試下打 Xolair
巴打我都有 幾年慣咗了
一出汗/太熱就出事
睇咗醫生都無用
無做劇烈運動好耐 剩係可以簡單做下gym
出咗十幾年 壓下就出個種
情緒唔好心情唔好會出勁啲

轉天氣吹風會更嚴重
出咗一個月都覺得辛苦,你地幾年幾個月點頂呀打一針只維持一個星期,唉。。點算呀⋯⋯
慣咗其實無乜野睇吓你咩情況會發 盡量避
我2年已經習慣左
避得就避 我掂到塵即刻洗手
但係落雨出汗呢啲就好難避 唯有食藥
有幾年一緊張就出 去餐廳手肘掂到枱面都出
搞搞下連係屋企都出
後黎調適左自己生活同工作 依家已經冇乜
覺得蕁麻疹係身體比signal自己唔好死頂
反而多數屋企發得多喎,返到公司係有有最多1,2粒,唔痕好快散,出街直頭無咩
用雞屎藤煲水再抹身 持之以恆
仲有戒口 只可以食豬肉 咁就應該可以斷尾

利申:曾經出過痕到痴線
ching 有家人試過出都係睇醫生搞唔掂 之後試左隻 正官庄 紅石榴既汁 一日一兩包 飲左一排之後就無哂 不過都貴貴地
近排 晚晚出 粒粒 以前無
個頭 痕到痴線
可能真係要換床單
巴打有冇飲酒習慣?我未戒酒之前成日有。一兩個月出一次。腫到要用冰袋(出果陣最有效。咩藥都冇食).戒左酒就冇出過
Skin rash基本上都係因為免疫力低下發
無得醫嫁 唯有長期食beta blocker
一時好一時壞咁 如果你個排出得好勁就一日一/兩粒Zyrtec啦(我自己係食原廠好過印度廠好多)食一排會抵制得好啲 唔好諗住忍下好快就過 係會愈出愈多 野食度個個都唔一樣 但大路 牛 甲殻類海鮮 番茄 發得最勁
利申已經食咗4年Zyrtec 有無同路人有批發介紹
十幾年前,我果陣食左2星期減肥藥,然後日日生風懶生足兩年半。
本身都係敏感底,但當時減肥藥更加破壞左我既身體機能。每日係全身發,面、腰肚、手腳、屎忽、有時嚴重到頭皮都會起。
日日食敏感藥,到有一日忍住唔食敏感藥,由佢發,㾗都仆街咁樣過左半年就無事了。
如果無乜過乜特別野成日發,應該係機能出咗問題or免疫力下降左
去藥房買抗敏感藥
我都係咁覺得,係比身體一個訊號。
唔飲喎
呢個我呢幾日食係有啲效無咁出多,但長期咁都唔係幾好,下下靠藥 一停左藥就hi啦
海鮮, 牛肉, 雞蛋, 牛奶

其實仲有好多野都唔食得

天氣轉都會影響皮膚
我格幾晚要食冶敏速訓
都唔知會唔會食得多有後遺症
我都係發到好犀利先食,小小唔多咪等佢散囉,食得多食順左驚佢無效
天氣乾會好易痕就起啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞