出蕁麻疹點算好

174 回覆
10 Like 0 Dislike
又係吖.我仲諗住滿懷希望找個專業來睇. 點知講埋啲嘢一L樣..係開多咗啲藥咁lor. 點知360 vs 1298 講嘢一樣.
樓主會唔會去睇下中醫咁?
食埋三個星期藥先算
老老豆豆,基本上冇嘢可以做
我18歲開始有
頭幾年都幾勁
之後有幾年好少出
近一兩年又多返少少

我自己同食嘢係完全無關
我都有諗過同環境有關.但問題係間房住咗30幾年都無出呢啲嘢.點會無啦啦咁.清潔又清過晒.乜都做晒都係咁.食嘢我不嬲都好清淡.間唔中先食炸吖果啲嘢. 一直以來都無事..R爆頭.

唯一可能 壓力.工作其實都有. 但早排多又唔見佢出.
有過慢性蕁麻疹3年 果陣睇咗中西醫大半年 乜都驗過晒
結果自己係藥房買藥食就無睇過醫生
食咗2年今年斷咗尾
巴打加油 最緊要係個心態
希望慢慢減少去到斷尾啦
我都係呀
間屋住左20幾年,都唔關事啦
我自己覺得係免疫力問題
真係冇乜計

有啲人會長食敏感藥
你有冇睇過醫生傾過呀?
你呢啲就真係只可以做多啲運動,鍛鍊返身體先得,呢啲病係身體弱左身會出嚟
我呢排係身體弱左,又腸胃炎個人都瘦晒,輕左10幾磅,而家牙痛又走智慧牙,我諗親機會發出嚟
免疫力多,個人呢幾排好易倦
原來叫蕁麻疹,出左好幾年,已經習慣哂,黎得快消得快,不過有時腫到自己都會嚇親
好想快啲無咁痕呀,日日係咁出,成日轉位,一時腳掌,一時手掌,手指位出,一時頸 一時背 ,好煩呀。有時hi到個身或手一條痕之後又痕啦,好討厭呀
咁我都係睇下中醫算了
日日出點頂
我食一粒治敏速可以頂到3日唔發
無法,食飯藥都仲有出,無咁多咁囉。皮膚壓一壓就會紅,之後就出
我都好想個點做先唔會再係咁
試下中醫啦
我都係 呢排嚴重咗
唉,成2個幾月都仲係咁 中醫睇過唔得 西醫又睇過食藥都停咗都唔得 ,真係好想結束人生算啦
沖凍水涼會退得快啲,我有幾年出得好密,最嚴重試過出滿全身,成個人腫左,要立即去睇醫生打針。
我係突然間一條條痕同一粒粒係手腳咁起,痕得嚟好辛苦,隔個零鐘又消失、之後出第二個位,好痛苦呀😩😩😩😩
自己都會咁
只要一去快餐店或者污糟d枱面
隻手一掂到枱邊就會有一條紅痕
但我好快散 大約十分鐘到
同埋長期處於空氣唔流通地方幾個鐘
手臂或者身體就會出好似比蚊咬既紅腫

唔講唔知係病 仲以為係自己皮膚敏感
一出就痕到PK,攪左兩個幾月都痛苦,自己不嬲都無呢類型敏感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞