女友食飯完全唔肯畀錢

230 回覆
165 Like 1253 Dislike
請食飯係佢心中一個好重要表達愛的指標

其實你係咪都係咁諗,所以先想佢請番你食飯?
負皮是俾你的,請慢用
垃圾樓主
佢同你講金 你唔想畀 唔分仲on9
負評係比你個on9仔既
😦😦😦
想問下你條女係咩學歷
唔會有好多同case
因為大部份男都唔會要求條女俾食飯錢
至少我身邊全部都係覺得幫條女俾係應該嘅
唔好同我講又唔係餐餐aa 想佢五餐俾一餐之嘛 咁撚之嘛你就俾撚埋嗰餐啦 都係俾多餐之嘛
佢係咁撚縮咁撚港女洗閪送貴嘢俾你呀?
笠頂帽俾你收lv袋啦懵撚
都唔知你堅定流
呢d野都好拎上網問
你出左聲對方都係say no
咁你咪自己諗囉
拎上黎又想人屌港女乜乜柒柒咁呀?
好心啦樓主,大個仔啦
佢覺得佢值得一個幫佢比晒錢既男人
但你覺得佢唔係一個值得你幫佢比晒錢既女人
你已經有答案,分手啦
你有實力吾會咁諗
利申:同你一樣,男朋友揾多我十幾倍
伙食兵咋你
理由係佢覺得自己值得一個幫佢畀晒錢的男人。

你自己都覺得有問題啦
依家都已經咁
做埋老婆個陣一定唔翻工 係屋企做乜都唔做 飯又唔煮 家務又唔做 仔又唔生 生咗都唔凑 跟住同啲八婆姊妹出去坐下啲港女cafe行街shopping 重要用埋你張卡去比錢 翻到去重會話老公養老婆係必然去合理化佢嘅行為
而你就朝早8半翻工6點收工 收工之後重要買餸煮飯比佢食 食完就洗碗做家務 之後就沖涼訓教再翻工無限輪迴 個個月重會收到張月結單係碌咗幾萬蚊 電費水費煤氣都係你交
肉償
你肯定自己係男友
你問得即係你好介意,介意就分手啦。

p.s分手係對條女好
我覺得樓主可以探下佢口風
因為正如你所講,食飯有限數黎
但之後相處同生活個數就好甘
供樓,水電,租金,伙食
到時成個家開支係晒你身上,佢就儲埋好多私己錢食最好買最好既野,你見到又有咩感受?
同埋結左婚之後大家負責家庭開支依d係義務同責任,到時佢又話覺得自己值得有個錫佢既老公,咁係咪要離婚?
或者你問自己個問題
有日你失業左幾個月搵唔到野到,咁你地見面果時你問佢餐飯可唔可以請你。
個答案會比到指引你

係囉,身邊靚女打扮嗰啲就基本上男方俾哂
一般唔點打扮嗰啲就好多都係aa制
其實係自己揀
憑咩值得先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞