女友食飯完全唔肯畀錢

230 回覆
165 Like 1253 Dislike
唔介意你就唔會覺得係問題要講出嚟啦
分手

唔係因為佢唔比錢/你要佢比錢
係因為價值觀唔同,
你想佢改,佢唔改,永遠都有條刺
唔會行得長
如果你介意咪直接話:你再係唔肯俾錢我搵過第二個架啦
樓主係英雄
係我嘅話請完佢第一餐之後即刻分手啦
唔好講咁多
佢咩條件
係咪靚女先?
咁似我開post

利申已散
有相頭服務好就收貴啲,全世界都係咁
咁都重要開post問 飛撚左條臭西佢啦 on9
禮物好明顯係兵送
當你係atm都唔明
我覺1一個好既女仔係會自動自覺幫自己分擔
或者你請完食飯,睇戲就佢比咁
除非自己本身係有錢仔就另講
經歷過 就算宜家個個都係咁 我有時都唔係好明點解女仔一定要人請
男女關係都係一買一賣,只係證明左你既條件唔符合佢既要求姐
世界上一定有願意包晒女人支出既男人,相反亦都有肯分擔開支既女人,身邊有人係養番個男人轉頭添
聽樓主咁講你女朋友呢個價值觀已經好難抹甩
嘗試去改變一個人既根深蒂固既價值觀,只有接受佢或者分開各自各搵番適合自己既另一半
佢值得更好嘅男人,唔駛繼續屈就
結婚唔養老婆,咁同拍拖有咩分別,人地點解要嫁比你
我覺得你要諗下你想對方付出嘅標準係指咩,老實啲咩5餐請1餐早餐,有限錢嚟,你都唔係冇佢請就食唔起,問題在於你想佢係同你一樣會日常中付出,唔係老馮格。但對方其實都講得好清楚唔會咁做,你應該諗嘅係咁價值觀上你接唔接受到佢呢種思維態度。有啲男人一餐都唔准女人俾,有啲女人你想請佢,佢死都唔肯要aa返,男女n種相處模式,佢有冇問題或者呢度有幾多人認同你,唔係最重要嗰wo
你比一筆錢叫佢埋單
當每月2000會唔會好過D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞