女友食飯完全唔肯畀錢

230 回覆
165 Like 1253 Dislike
背景
拍左半年,初期都講過想佢間中畀下錢食飯,或者share下,但佢拒絕,理由係佢覺得自己值得一個幫佢畀晒錢的男人。

呢半年黎,大部分(9成以上)日常洗費都係我畀,咁佢都有間中買D 簡單家居用品畀我,生日時禮物都送得幾貴下的畀我同請我食自助餐。佢唔係完全無出過任何錢,不過全部係間中不定期咁樣。我都好多謝佢,不過覺得呢D非必要同埋係日常生活之外。

我只係想簡簡單單,例如食五餐佢請一餐,反而我唔祈求咩貴禮物。
我同佢講間中請下我食早餐,平平地都OK。
但佢極堅持一定唔會畀食飯錢,仲話男人應份幫女人畀食飯錢,佢值得擁有咁的男人之類,佢只會堅持用送禮方式黎付出,
各位點睇? 有無其他女仔都係咁諗?

佢都有畀下錢丫,唔係完全零付出,將就下,照返原有方式算。
港女,態度惡劣,有咁遠飛咁遠。
點撚解要投票?
感情問題一律建議分手
叫雞姐
已經有答案既問題樓主自己答
問自己 唔好問人
接唔接受到之後幾十年都要對住個咁的人? 接受到咪得 接受唔到咪唔好浪費時間
一個願打 一個願捱 唔接受咪分手
有西屌其實抵
笑撚死 點樣值得擁有請食飯嘅男人?佢條件好好?
憑實力要男朋友出,點解要比
大概方向姐,大家可以畀其他意見
要睇你自己接唔接受到既姐,你自己真係好介意既話都一齊唔到落去嫁啦
物欲好強既港女
我都係第一次聽呢樣野
值得有愛佢鍚晒佢的男人就聽得多...
我諗佢意思係佢覺得請食飯係佢心中一個好重要表達愛的指標
後生靚女係有本錢咁任性 唔想做人肉atm咪一拍兩散囉
你覺得自己係愛佢 佢又愛你
又值得每次都係你比既
咪繼續一齊

但其實你開得post
我唸你心中都有答案了
唔好分手咪放出來害人。
No..未有答案
想睇下係咪好普遍,同埋其他男的會處理,參考下
PTGF成1~2K屌一次,
除非你條女樣衰到無人會比錢屌,
不過佢又講:值得一個幫佢畀晒錢的男人,
結論都係圖呢屌你
估到有呢句
睇自己經濟能力啦
如果係愛佢 又搵多佢好多既
就唔洗咁介意呢樣

如果你搵得少過佢
都係咁樣就...
你預左第日結婚、買樓、生活所有洗費都係你俾哂
接受到你就繼續
接受唔到中出即飛

利申:ex 係咁,依家老婆好到無得彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞