入黎放低你隻龜 5

584 回覆
20 Like 2 Dislike
好得意
大佬敏
各位: 我有開暗管及暖燈, 兩巴西龜冬眠歸西, 另兩隻不冬眠仍健在, 想問怎樣令龜不冬眠?
4隻多唔多食野

小心係肺炎,呢排好多龜都中招
想問下另外搵到膠兜食野,餵完幾耐先擺返落大缸?係咪等佢屙完屎先?通常幾耐?
我有兩隻水龜依家天氣暖返 一隻係咁食野,另一隻完全唔食 點解會咁 好擔心佢咁耐唔食野餓死...
基本上你溫度係夠,就唔會冬眠㗎啦
我隻龜好衰唔會喺嗰個兜度痾屎
大概15分鐘佢自己食完就會發脾氣係咁爬
跟住就放返佢落水
咁佢咪喺返個大缸到屙屎囉?咁點解要另外擺落個兜餵野食嘅?😂
因為唔想整污糟大缸d水
佢食完龜糧個水底會有好多渣同埋有時我會餵d營養粉俾佢
佢喺大缸度痾屎我咪撈起佢就算佢整碎咗個泵都吸得走
其實個污染冇食物殘渣咁大
想問下而家邊到仲有Eden 濾桶買? 因為只可以同龜箱打平放,魚街都唔見有得買....
我隻巴西龜養左兩年幾,大過我隻手
但係最近開始冇咩胃口,同埋成日上岸唔肯落水啱啱睇佢後腳爬爬咁 想問佢係唔係想生蛋
留意下呼吸正唔正常,有冇開口抖氣,呼吸有冇泡泡
我3隻龜養左大半年,點解到而家捉佢起身都係縮晒頭好驚我咁....我日日餵佢食野都咁對我
屋企隻龜養咗15年都係咁可能成日篤佢龜頭,嚇親佢
屋企隻龜養咗15年都係咁可能成日篤佢龜頭,嚇親佢
借po 隻龜人哋送
想請問一下呢隻係咩龜?
同埋想問佢係咪有皮膚病?
係咪要乾養同埋搽iodine?
想問下有無ching有養地圖龜,因為想養三隻,
但驚佢哋會生到好大隻,所以想問下個缸應該用咩size 好?
同埋有無ching幫襯過旺角個間fishmanshop ,因為打算係個邊買啲缸同燈
而且想養到佢哋生蛋,應該要準備啲咩
唔好意思,問咁多嘢
最近隻巴西龜冇乜胃口,
又唔見佢跳生蛋舞。
淨係曬太陽燈 唔落水,
但呼吸正常,冇吹泡。

請問可以做啲咩野幫到佢?
想問下新手想買隻細細地嘅龜養 陪下自己
如果個水箱係淺水嘅話應該係買咩品種嘅龜
想知其實要餵幾多糧

隻水龜 a5 紙咁大
有時食勁多
有時又少
成日驚餵得唔夠飽
食唔哂又浪費
啲糧貴呀
由BB開始養咗1年半
而家啱啱手掌心咁大
係咪大得算慢
你個黃色上蓋係邊到買?我都想買舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞