[細機] iPhone 12 mini 討論區 (1)

1001 回覆
75 Like 16 Dislike
Same 想入手部mini 手感應該幾好
好多人會陪你後悔
我部11換左半年左右但細機真係好吸引
11pro先啱
256GB好似差成三千蚊,兩部機硬件和價錢都算成正比,算兩個定位啦。
果陣X 64g冇曬位
專登買se2 128g過渡
依加準備換12 mini
一樣
但係downgrade落12mini太智障
仲起手64gb 正仆街
邊忽合理如果係pro mini 就合理
得64gb 啲電又同se一樣 出街又要插尿袋 諗諗下都係不了
開價太戇鳩,64起手仲要5999

5999比夠128都仲有得諗下既
如果電量冇明顯改善,咁都係收皮,睇Pro系列乜環境先。
$5999 64gb 真係吸引咩
原來仲未有手機套睇
應該會出mini 藍 128GB AppleCare+ 同 皮保護套 + Mag Safe Charger
leak咗幾多mAh未
用緊11 好想換,宜家又重,單手用唔到,塞入褲袋又爆開晒
5G 天線
要雙卡用返11算
重有螢幕供應商
終於見返iphone5個種design
有冇人知gift card係應該點買法?
5999如果買6000gift card用唔用到
個mon細過11但係同11出嗰陣同一個價,仲叫合理
「我錯了」有追post都知我成日屌Apple撚鳩用家
你點估到今次又撚多獲 5G5G5G!!
之前個post都講過 年年都例升cpu mon 鏡頭
真係中撚晒
除左5G今年係一鳩樣呀
外型再出兩隻新色轉番做午餐肉連設計都慳番
仲整左個慢叉磁力機背 用黎出昆水產品
兩個字 精彩

但係以上內容只限ip12/12mini/pro!

估唔到今次PRO MAX個鏡頭升級真係好屈
大底(手機界算大)
大光圈
拉打輔助對焦
防振(要專登講通常面真係勁)
加埋AI 同A14配合
估計多年後終於可以再次問鼎番手機界攝影一哥!!!

但詳細有實機再講

最後總結+重點:買iPhone唔係買Pro Max果班我諗真係弱智 Apple明撚你 你又比佢撚喎
轉完又轉
邊有咁多錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞