[細機] iPhone 12 mini 討論區 (1)

1001 回覆
75 Like 16 Dislike
冇用5G plan可以等多一年
買mini因為細機手感,我地又唔打機既人對電量冇乜要求。

你搬錢出來講,買小米唔吸引咩?
唔買pro max係咪弱智我唔知,但你一定係弱智
用得iphone點會care幾錢
一部閒閒地用幾年
佢賣8000我都會買架啦
唔鐘意大機又重又大部
用幾年?下年改下個款加啲新野,果撚未又係課金換,仲邊有再戰n年,比apple當狗咁撚
9通
用magsafe 叉
一係唔怕跌壞唔用套
一係買佢magsafe 既保護套, 樣7+貴喎
iphone12 返貨ALERT
有興趣TG

t.me/havesisbro
喇叭要另外買
好似ps4 電話上網要俾年
小小題外話,想問手機個e sim可唔可以同apple watch同用?可以既話我就買12mini 雙修儲值卡+ esim
我都係11pro想轉mini 好糾結
一樣糾結
最大問題係電同鏡頭
但真係想換返個size同重量
本身用xr
諗緊換11pro/12mini/12pro好
幾錢訂閱?
下,係咩?連登好多考古學家架喎,部iphone 用足四五年都得

不過年年換都係補幾千,幾千係d咩錢呀
11pro 想轉
甘你老母
個resolution差幾皮喎
你無錯

但係定價係唔係要計產品定位
按照12係上年11嘅產品定位
12 mini 應該係再下一級定位
咁要睇市場同間公司點演繹

12 mini嘅價同11差唔多
而且ram 鏡頭都一樣,但resolution 高咗用咗oled,都可以認為同價位技術提高咗
Ram都多啲啦
我係你一定換
其實部機叫咩名都會影響人啲判斷力
即係啲人以為11係Xs嘅後繼機
但其實11係XR後繼
如果依家12 mini同12變咗名做12同12+
啲人又唔同諗法
係好多an廠出啲叫mini 嘅機時唔多唔少都cut 咗spec,搞到一般人認為mini 係次一級

但根本就唔應該係咁

今次蘋果就可以叫做示範mini 真係淨係機細咗,spec 唔會有太大改變,尤其ram,mon,鏡頭依啲key spec
$6000 64gb 咪玩啦屌你

拿不過加多500呢就128 咁就抵到仆街啦細機之王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞