[細機] iPhone 12 mini 討論區 (1)

1001 回覆
75 Like 16 Dislike
佢既意思應該係magsafe尿袋
唔介意
部機咁先有質感
mmWave 天線
好鐘意呢隻嗰 navy咁 到時去包埋睇隻色一定好撚靚
(btw 我忍唔住訂左12 blue, 到時mini出睇下啲battery review可能轉返)
好 除左太撚重之外
你當$6499,128gb起跳
咁會唔會開心啲?
綠色好似好少人揀咁
唔知pitaka 嗰啲用唔用到
隻色好似有啲女人
我唔care幾錢 淨係care細機
不如同iPad pro比 都係差唔多價錢 mon仲大
有無人11 pro轉mini
似降級,但真係好鐘意mini個size
等多一個月睇埋實物
再考慮pro定mini
有諗過
都係既
用緊pro max仲煩惱緊12pro定mini
相機 - 其實都係多粒長焦鏡,又唔係特別常用,長zoom又唔係特別靚,其他兩粒鏡頭其實睇spec同mini一樣
顏色 - 自己睇啱不銹鋼金色,mini五款色我自己覺得麻麻
電量 - 用開好多代核電,呢個位真係最難抉擇,本身有部SE2副機,舊電真係想嘔
Sim卡 - mini唔係雙sim
Size - mini真係輕+size贏,5.4吋mon我當返以前用plus機5.5咪差唔多

mini又要等到11月13先出可能會最後揀12pro
用緊11 pro 我反而想上返pro max
綜何你咁多方便其實你想揀金色pro

利申:我都想要金色pro

不過使唔使apple store先有 定普通電器鋪豐澤個d都有
收工想係近近地商場睇
可能一年後出新機我又會想換返大機都未定
呢啲野一向風水輪流轉
相比起顏色
電量同sim卡係最難揸主意既位
如果你平時出街唔拎尿袋,對電量又冇安全感,會成日擔心冇電,咁你應該唔會考慮細機吧...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞