我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(6)

1001 回覆
18 Like 29 Dislike
去黃金訂啦 我9月尾訂 上個星期都拎左貨
same
LM食花生🥜
10點左右收機,

因為本身自己有RAM, 所以LIST到無買RAM.
(Klevv CRAS X RGB Series DDR4 3600 MHz 2x8GB)*2

之後插4條RAM上主板就無畫面連BIOS都入唔到,
之後一條一條RAM槽試發現B1 B2 無問題
一插到A1/A2就入唔到畫面 DEBUG燈出 4C 55 7F
想問下係咪成個A 壞左?

主板: MSI MEG Z490 UNIFY ATX
建議你搵返法奧搞
https://youtu.be/LIrJygQt2_M
不過都可以睇下呢條片
我都會搵番法奧搞

但想明少少野, 即係好大機會係CPU針腳彎左所以會搞成咁?
咁想問下點解D針腳會彎? 撞到?
同埋一般咁既情況, 法奧係會再上門收機拎返自己公司整?

如果係咁, 咁我咪有排等
悠二大佬撚過咁多部機有無試過asus 版 q code 出4d

上網見親啲人中呢個code 都係無解答

我部新嘢run 咗兩日突然彈4d
每日關懷油耳
有xterme未
有rog 3080 未
用緊 R5 2600
MSI B450M MORTAR
想買ram 32GB 用邊條好
ADATA XPG GAMMIX D10 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200 Mhz C16
Corsair VENGEANCE® LPX 32GB (16GB X 2) DDR4 3200 MHZ C16
定有其他推介 ~1000 唔洗發光
ching排幾多?
我由發佈果日排左
27-inch Full HD (1920 x 1080)
rog 3080?仲未有?
如果我淨係想要 1080p, 咁呢隻係咪好選擇 ?
ok la
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞