我是悠二.回覆一直以黎刁民丁對我及法奧的評論及你問我答(6)

1001 回覆
18 Like 29 Dislike
至於之前刁民丁一直鬧我推既Delta台達火牛.講到話台仔都唔會推.但事實上.台灣一直好推崇台達既火牛.Delta台達係全球世界第一既電源供應器.全球市佔率最高既電源供應器既品牌,只係我地Diy層面好少見.但去到廠商.去到好多商業,伺服器層面先會多d見到.人地連商業市場都會用既野.你覺得信唔信得過?
Delta少玩Diy砌機既市場.因為唔係佢地公司既風格.但係實際上都有自家品牌既火牛.你市面上大把廠機品牌都係用Delta火牛.廠機極級考慮穩定性同壞率.
台灣PTT都有推薦台達.但你比起玩開Diy火牛既牌子.例如antec.seasonic.fsp呢d一定少.但如果有人問Delta好唔好.佢地都會答你好.

另外.香港既Delta火牛.係有壞即刻一換一.或者全數退款.
我賣過近1000隻Delta.總共只係壞左三隻

另外刁民丁講過我曾經玩既QS-240既雙風扇版本.加多一把扇係呃錢
https://lih.kg/eDkpiCX

原價1風扇原版$299.我加多一把扇係.$319
多20蚊.
其實刁民丁自己都講左淘寶都要10蚊人仔一把”未計運費”
以當時匯率.港紙係12蚊.運埋運費.成堆拎過黎.我當你3蚊.即係成本都係5蚊
但我想講既係.我都唔係起淘寶.我都係同香港代理商入.價錢都係差唔多價錢
只係賺5蚊咁大把.未計其他人工
今個Post.會覆得快返d.

已經清理左大部份之前訂單

另外關於RTX 30系列卡係唔係要回收.我明天會問代理商同廠商
下水asus tuf 3080幾時到
而家首先等下rtx30卡有咩新進展先

見到係出事
ram ssd 幾時減價
悠二會唔會入sk hynix 新出隻nvme ssd
好似話黎緊加價
呢個post開左幾個架啦喎

同埋我冇主動挑邊個機
睇下有冇代理商入先

所以呢部機個事主最後點
係咪唔另外開post就唔會處理
我要佢聯絡左我客服先

我冇佢資料聯絡到佢
你指美股
幫frd回
佢無連登ac:
B460i無貨,換左z490i
但靚仔司機哥哥完全唔知我換左野,要收我錢。
有冇訂單編號
frd:
尋晚司機哥哥打左電話返去,我已經比左錢
只係想講 貴公司有時候都幾混亂

大概想講你地仍有改進嘅空間
會唔會入煙佬同pny 30系卡
幾時有980pro 賣
訂左 vg27aql1a 幾時會有貨,等左好耐
有冇3070資料
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞