幾多人電腦仲係1080p?

359 回覆
60 Like 222 Dislike
4k mon 其實可以用返1080p 解像度,緊係買4k 喇, future proof
1. 係
3. 通常玩槍game先追求高fps 3a大作追求高畫質 fps起碼要穩60 如果唔係會感受到明顯lag既感覺 當然你有錢既緊係y not both
+1
因為55吋以下冇人買,唔會投放資源去搞
人生有幾多個10年呀
體驗下唔同既野啦
1.yes
2.睇你視距
3.兩派都有 有D人 60fps左右就會覺得順 有D人30fps都覺得順 睇你係邊類人
4.60-70cm
Notebook
得1080p
用左就快5年
1080p 144 24‘
打算加多隻 24 1080p 60hz做dualmon
4k電視可以接受,推4kmon既卡太貴了
咁唯有玩 MSFS 扯下張卡啦
30 fps 玩 MSFS 就超順
槍 game 就不了
我未見識到4K都好似你咁諗
買完隻新mon之後睇返1080p矇到癲
Youtube大把4K片
屋企換左2k mon之後返公司用返1080p覺得好矇
15" Notebook用返1080會唔會好d?
以前為左玩3a換張1060 換完發現自己唔鍾意玩3a 都係玩返d出左好耐既online game 一用用左幾年 mon都係1080p 但想換個色水靚d試下
點解假設所有連登用戶都係steam 用戶?最撚憎啲傻閪,自己都唔知自己up 乜春,事尻旦旦拎啲數字,就infer呢樣infer嗰樣。細個發燒燒壞咗個腦?
你好叻,一定多數人都唔係steam用啦
notebook 4k desktop 1080
1080p 240hz緊
720P就夠
眼殘 要咁靚都睇唔出
咁堅?
想問下

3. 如果個mon 4K 144hz 玩3a大作 穩6xfps 但同個mon個144hz唔一樣咁畫面係咪撕裂 ?
4k 144hz 曲mon 靚panel 大mon 其實都仲係貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞