有無人斷聯又復合到既

162 回覆
5 Like 28 Dislike
我都好想好似你咁,最近佢block晒我所有聯絡咁滯
但斷聯期開頭佢冇block,係我間唔時叫佢,慢慢佢就block左我
到而家都成兩個月
其實我係咪應該唔好再搵呢
分左手四年 頭三年斷聯 今年開始傾番不過人在異地 然後發現佢呢排出左pool

羨慕各位巴絲 好好珍惜
問我的話我緊係話 係...既然分左就斷得乾淨啲。
你繼續搵佢,只會令佢更討厭你,令佢壓迫感仲大。

有時俾d時間大家冷靜下係好事,你咪趁呢啲時間做下自己野,增進下。
係你既,始終會返黎。
明白既,因為呢段期間我對佢冇野可以做到
唯有努力增值自己
除左工作
做尖打機學車
盡量俾自己忙但忙得有得著
拍左幾耐?點解分既?
各位巴打絲打 如果大事個男既自己走左去先 我係咪唔洗體諒出完呢個post會諗番就算一齊番佢會唔會再有事就走左去
半年前自己脾氣唔好
有時又好小朋友
咁佢已經想分開
但果時雖然分開左
但仲keep到朋友關係
仲日日msg同見到幾次面
直到最近發現有樣野我傷害左佢
佢開頭幾日就不瞅不睬
呢幾日慢慢block左我
所以我都有野可以做到
唯有改變心態
接受返一個人,但唔想原地踏步甚至倒退
其實佢搵你講嗰刻,有冇諗過唔理佢?
其實講真,決定左分就最好唔好有聯絡。
仲要日日msg&出街,俾我就會覺得同冇分好似冇乜特別分別,咁就會覺得冇必要一齊返。

既然依家咁我覺得唔洗再搵佢,真係專注返落自己/朋友/家人到,呢個世界唔係淨係得愛情架嘛
Oh 我哋幾個月冇聯絡,有一日佢突然搵返我,我呆左架,心諗冇la la搵我做咩,第一日佢淨係sd左個 emoji 俾我,平時人哋sd emoji 俾我我通常都唔覆,所以我一開始係冇覆佢的,之後慢慢佢愈sd 愈多,有時係日常野有時係d得意野,就慢慢傾返。

一開始我係有少少特登唔理既,有少少鬥氣咁不過我太了解佢,所以我知點處理係最好所以呢套不適用於全部人。
咁你本身呢半年入面,有冇掛住佢嘅感覺?有時可能想搵佢,但最後都冇搵?定你自己控制住自己唔搵?

喺分開時見到對方嘅生活近況會唔會有緊張嘅反應?定你已經完全放低到?你似係啲好理性底嘅人,會記得但唔會留戀
我係完全唔會睇到佢既生活近況,我有講話我del晒佢fb同ig的,因為我覺得分左手冇必要做朋友

係,d frd都係話我好理性同決絕,咁快放得低咩,不過我唔會特登忘記,諗起就諗起,諗起好正常架wo,話晒個個人都陪左你幾年。

分開個時實有掛住架,都有想搵佢,但係我唔會搵,可能一嚟我唔係會主動既人,二嚟冇乜身份搵三嚟,我自我控制能力係非常高
你岩
想關心多啲父母
雖然佢地好煩
但以前好多野都忽略左佢地
斷聯❎
冇聯絡(唔係「聯繫」)✅
我同佢都係十個月,但我都覺得係一齊咗好耐嘅人,日日聯絡到零聯絡,分開我哋冇del contact

你自控能力都幾高,但有冇諗過如果佢分開之後有糾纏,唔係好煩嗰隻,但feel 到佢想復合,你嗰陣係唔會返轉頭?

我見你都話佢初時搵你你都係唔太理,會唔會係已讀不回嗰隻?
所以我不嬲家人係放第一
講真,除非你既愛情最後都變咗親情,個時你先好放個個人係第一,如果唔係,你會失去好多。
我同佢分開時,算係大家有共識,所以如果佢糾纏既話,佢就好矛盾,同埋佢個時都唔知自己想點咁,所以就算佢想復合,我都唔會復住。
其實我知佢一路想復合,我知佢仲中意我(我都唔知點解但我feel到),不過我一定要佢知道自己想點先,因為如果我同佢諗既唔同,一齊返唔會有好結果。

佢搵我,我基本上係已讀不回的,不過我wts冇教上線時間同埋冇藍tick,所以佢可能會覺得我不讀不回(?)
咁樣似係你好清楚自己想點,但對方唔知又或者嗰刻一齊唔到,但係你去到一個咩位你先願意覆返佢?之後有冇問返呢半年生活近況係點
算係,我一路都太清楚自己想點...其實有時咁樣未必係好事,可能無形中俾左壓力另一半...
我去到一個我覺得可以覆得既時候就覆左
之後好快佢就約我食飯,我哋係係食飯既時候講返近況。
咁都有少少係睇你心情/感覺對方有冇改變先覆
咁起碼佢係冇放棄到
曾經斷過聯 到佢搵返我 我拒絕左 依家都未放低
但你地分開既原因 關唔關價值觀事
關架
多謝佢個時撐左成個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞