20歲大學生打幾份工儲10萬首期 

324 回覆
39 Like 509 Dislike
一個媽幹ge後生仔教人犯法炒樓仲做到cctvb ge KOL,又係幾DLLM勵志喎

你咪報串囉
全港大撚把人用呢招發哂達
查飛狗就查飛狗啦 管理你老母臭閪秩序咩
涉事的天盛苑在1999年入伙前曾爆發鋼筋不足醜聞,當時房屋署回應指該屋苑並無結構問題,同區的天頌苑亦曾出現短樁問題,天富苑J座的地基也曾於大廈建成後再進行加固工程。據房委會資料顯示,房委會為部分天水圍區的居屋屋苑提供20年的樓宇結構安全保證,當中包括天頌苑、天盛苑、天富苑(J座除外)以及天麗苑,比一般居屋大廈的樓宇結構安全保證長10年。

加油啦,後生仔
Google下大把新聞
https://www.post852.com/134216/%E5%A4%A9%E7%9B%9B%E8%8B%91%E7%96%91%E7%A9%BA%E5%BF%83%E4%B8%BB%E5%8A%9B%E7%89%86%E7%88%86%E9%96%8B%E3%80%80%E5%A4%A9%E6%B0%B4%E5%9C%8D%E5%B1%85%E5%B1%8B%E5%B1%A2%E7%8F%BE%E7%B5%90%E6%A7%8B%E5%AE%89/
港鐵管理秩序 屌你老母死黑查飛狗
乜真係唔敢供咩?
不如話係銀行唔肯做按揭比人
個個都有首期,個個都敢供,係睇銀行肯肯做足9成按比你咁解
只要冇人肯單保佢又唔肯按足
仲點供呀,供條毛咩,連4成首期都比唔出
要1-2成首期,全港大把人比到
要比足4成以上未必個個做到
犯法?
正常黎講係食正條水 運氣當實力
3年升1/3 佢先咁開心
樓係用黎住 根本唔應該炒 仲要升咁多
搞咁多野又係靠母被幹
咁你叫返你阿媽學下人地阿媽先
兩層樓都有強大母幹
條友好似偽人黎
知還知,但都唔好咁楊放哂上報話比人知
你估拎正牌既咩
大家知道,但係無明面講,大家都當無件事
唔講我仲以為100萬10萬洗一年碗都儲到啦
Kelvin的媽媽再次出手幫忙,讓Kelvin供款不用太吃力

咁你有無同佢講番,你都學下佢阿媽
Lm
200萬的居屋,當時Kelvin的租金回報約7、8000元,回報約4厘多。
出租居屋,可以報警
仆街啦你

利申:抽唔到眼紅,吹咩
居屋門檻係低好多嘅,二十萬首期亦都好attainable (二十歲就憑本事儲到十萬係幾生性)
不過首先要好彩抽到居屋,仲要二十歲就抽到,幸運點滿嘅配置
拎晒黎買股票算唔算儲?同 同船變苦主

鬼唔知咩
政府自己都唔想搞
出租?
他說:「我本身都鍾意返幾份工,所以都幫補到。」

我覺得呢樣係最神奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞