20歲大學生打幾份工儲10萬首期 

324 回覆
39 Like 509 Dislike
有人send email去房署未
明顯犯法case
知咩事啦
真係好病態香港 香港人永遠都學唔到日本人個種匠魂精神
人就應該要對自己既專業感到自豪 眼見好多香港人都對自己既專業 只當係搵錢既手段 懶得就懶 完全無個種敬業樂業既精神
簡單d黎講 我係想話香港人已經失去對自己專業既自覺
如果所有人都係咁 真係做到我地所講既自治咩?
有佢老母做單保,又佢老母又有物業
依樣應該得?
上面已經查到補左地價
係自由市場買賣既居屋
香港既屋屋唔係淨係得抽番黎先可以買
成廿歲仲癡屋企
知唔知醜
如果係女人實比人屌係做雞
個日睇完都覺得成件事好on9

簡單d講佢老母有錢,就乜都得啦,講到靠自己先買到樓

老母又俾學費,買白石角又俾首期,加埋成二百萬都有
成班其實錯重點

自己儲到10萬, 唔難
呀媽借10萬, 唔難
可以抽到白居二買未補地價居屋: 中六合彩二獎既難度

抽左8年居屋同白居二都係得個吉...
算啦!依家邊有200萬樓啊!屌!我表哥買將軍澳居屋2人單位都近500萬啊!佢做高級設計師,30000一個月,老婆係護士20000一個月。仲要佢老母係外家拿多少佢先可以買呀。

宜家打工,萬几。租間屋都6000,伙食3000。點儲?當13000一月,儲1年就48000,十年就480000。十年先有首期500萬呀!30歲供樓供到60。期間要唔可以出意外,一出意外如金融風暴,就打水漂。買樓托呀!寧願削尖個頭住公屋。
其實我仲簡單,每日翻足14個鍾救生員。一個月30000,加上包飯唔需要伙食。晚黑翻工業大廈保安,順便訓覺,又10000左右。一個季度,240000。

冬天都係保安訓覺,日頭搵份其他野做。都係10000。計埋就20000。一個冬天120000。
由於完全唔需要租屋,水電用保安室,仲要有錢收。

10年就360萬,20年40歲,一次過比錢都仲得。而且翻救生員順便充充電,學學電腦野,出去接野做有額外收入,一個work幾萬,有經驗的,兩三個晚黑就搞出來啦!

所以,歡迎大家踴躍報名做老救,本人係XXX體育會。12月開設泳池救生課程。
有擔保就得
講真邊個唔想搏,後生仔攞十幾廿萬有幾閒,叫雞溝女都冇左
問題係銀行有冇得俾機會借錢你搏
咁9按租俾人都唔得啦
有冇得查埋佢間新樓係咪租俾人,報串銀行call loan
有單保,個個都可以係業主
無既,買條毛,依單擺明係假勵志
係人都知,你有1成首期,出去買樓都過唔到壓力測試
平D 比你買400萬樓,拎40萬出黎,計埋其他野,一炮過比60萬
仲有360萬要你供 每個月都要你最少搵2萬中啦
佢做個咁既節目主持,我就唔信銀行可以係無單保情況下會比佢過壓力測試
咁既節目主持會有可能每月穩定4萬以上?
每年學費full grant
再loan $42000
2年就有啦
淨係唔洗比家用都屈機啦

根本本身家庭環境唔錯,打乜春幾份工啫?儲零用渣?

一個大學生仲要打幾份工同斷六親有咩分別,完全冇朋友?

睇死咪又係做過下幾份pt拎出黎講到好似一直打幾份咁

個故仔既真實性
9成按地價都未補可以租出去,叻law
實情條友可能咩都冇...節目要求..吹下水9up下
跳左兩年year3 都係18
香港地唔做犯法野邊會發達
入過去
內部仲殘過公屋
唔講佢on9周圍講放租居屋

客觀講佢都勁 23歲賺到100萬
問老母借十萬投資唔係個個都敢 好大壓力
尤其睇得出本身唔算有錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞