黃鴻升(小鬼)— 紀錄每個人口中的你(3)

1001 回覆
84 Like 9 Dislike
高以翔個女朋友仲未走得出
原來尋日live只係話疑似是心血管問題
真正死因仲要等法醫鑑定
唔怪得尋日啲新聞一啲話去得快 好安詳 一啲話好痛苦咁離開
我唔敢想像了
告別演唱會 你卻不告而別
回憶不是按鍵 一按就消滅

由終極一班佢去客串開始知道小鬼
到慢慢經同學影響睇娛百、知佢出圖文集

果時中學真係好癲追星 佢係我唯二追得好勁既星
衝去機場等佢 掛住影佢
佢一見到我就好好笑容提我小心睇車
舉住手牌舉住相機 佢會叫大家放低陣好辛苦
佢對人既好 係非常之好 極極極溫暖

佢好努力 佢才華洋溢 佢全方位
演戲 主持 唱歌 畫畫 時裝設計 樣樣都識
樣樣都好努力做好佢 完全唔會紅左就努力

佢人緣幾咁好 好多好多朋友 全因為佢對人真係太好
無論你係方邊個 佢都會帶好多正能量俾人

黃鴻升 你真的太好了 好到我無法用筆墨形容
你的署名親筆簽名專輯 我還放在展示櫃裡收藏
拍到你和我講話的片段我還收好好的
朋友拍到你跟我說我小心看車的片段我收藏在臉書裡
你在娛百抽中回我無名留言 我都剪出來收藏了
你真的太好了 到了天堂一定會很幸福很幸福
RIP
我上官網睇
佢隔一陣就彈我去第2邊live
望到小鬼靈堂張相, 個感覺都仲係覺得好唔真實
點解dino會知係主動脈剝離
我唔敢想信佢係以呢種咁慘既方式離開我地
真係好唔真實 係咪發緊夢
係...
法醫有報告俾小鬼屋企人同公司㗎嘛
傷心死佢地 身邊既人太好 好難再搵到人好過佢
諗極都唔明點解係你 係咪你又好好人咁 唔想其他人受苦 所以寧願個意外係發生喺你自己身上
蘋果又話做埋檢測個啲 要1個月時間到先出到report
最起碼知道小鬼唔係以最痛苦既方式離開 我都會慢慢學接受
睇新聞好似係涉及保險公司...
d台灣記者真係呢
俾條路人行係咪真係咁難
係要逼逼逼 近鏡有乜鳩好影啫

點走出黎
有無人記得呢張生日卡

台灣啲記者係咁垃圾,仲要係人地走個陣問人感受
做藝人好慘,好友離世都仲要回應記者
係要擁上前問感受
其實佢只不過係我青春入面
其中中意過既一個藝人
仲要係唔瘋狂唔刻骨銘心
只不過係睇娛百睇吓佢啲劇聽吓佢啲歌
連佢依家啲綜藝都冇追足
只不過有時係facebook睇吓佢啲cut
Youtube睇吓以前豬鬼
但佢突然走左
我足足喊足咁多日
根本接受唔倒
點會有胃口食得落野
黃鴻升 我只想要了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞