[今晚打到你鷗鷗叫] 車路士球迷開季討論區

1001 回覆
5 Like 17 Dislike
佐高踢雙中場4231打弱隊 佐高簡踢三中場433/4321打強隊最好
佢既責任就係搶波 之後交俾隊友 咁佢搶完波就俾人圍死唔係佢問題喎 只係隊友現唔到位幫佢

同埋我最主要係想講可唔可以唔好再叫佢攻入禁區 留番喺出面執second波同守反擊好過 因為佢入去都冇乜用
如果係full team 由後場解逼搶 應該係要mm/kai不停回後同閘同中堅三角短傳咁 先可以減輕kante嘅壓力
sor 係4312 not 4321
改球員位置可以話係香港特色
有無人覺得kai子唔係好啱打翼
簡無傳傳導能力,如果出簡mm kai,咪姐係又要mm落嚟拎波,但係又要佢入禁區有end product,咪姐係做死佢
Agree 佢喺德甲打倒但英超黎講佢打唔倒
佢尋日打閘wo
林仔唔撚肯續約唔賣留到而家轉會窗都係free走
佐高踢雙中場4231打弱隊 佐高簡踢三中場433/4312打強隊最好 kai最好踢攻中 打強隊淨出椰或kai是但一個 雲拿要練倒踢單箭頭要識背龍門踢波 咁英超同歐聯雙冠有望
兩翼同兩個中場都可以拎波啫 ziyech kai 華錫都有能力帶個波上去 美隊 MM 雲拿 就可以留前少少等個波運上去再走位
邊有強隊嘅中場淨係得一個duty
如果要佢淨係留後搶波嘅話中型班啱佢多d
asus咪姐係打墮後咪姐係類似雙防中,而家係撚狗要前面兩隻中場入禁區,但係出簡又要是但一隻墮後拎波
世一防中喎 防守既野佢全部可以做曬 咁都叫一個duty 咁進攻都叫單一功能啦
對方針對性快速逼搶/遮線 就係因為佢傳波能力比較低 只要圍住就得已經唔係現唔現位俾佢傳

講到入禁區老實講係個upgrade黎 呢個都可以話係其中一項重要嘅沵遺產將簡進攻潛能發揮到最大 我地有好幾場都係靠佢後上搞掂對手

反而睇完上場 Kai都好肯回防上上落落 如果佢可以做到類似高個種串連而又做到高質end product
咁就長期放返佢做單防中都可以一試 但前提kai要踢到真係波歷克 mount又真係成個林伯咁先得
kai只係一個會回後嘅雪糕筒
所以睇下撚狗會唔會放asus出黎
佢推進傳波都好過mm
鍠不死人
猁fabinho
疤影帝
拜thiago
鏝費癲
獌普巴
簡迪冇可能搶到上面是但一個嘅防中位
冇錯佢係防守勁
但強隊進攻一定比防守多
你得防守冇可能喺強隊立足到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞