605尺實用 32萬裝修 你問我答(3)

1001 回覆
36 Like 33 Dislike
巴打我想要師傅contact
https://t.me/ding1811

唔該哂
美國野

我徐晃裝左4個
試咗唔夠光我再叫佢加啦
咁掃口位做得好
鑽石廳
想問下燈係邊度揀? 有無參考圖?
燈我老婆買 好似上網買
影俾你睇下
原來買咗oppo
唔知會唔會比連登仔屌到仆街

客廳想安裝呢盞
不過好似樓底唔夠
有機會要出去買過
首先啦 靚ga油漆呢 係平 滑 無掃路。你可以留意下多唔多沙眼 沙眼係一粒粒凹左入去咁 不過三層灰 多數都冇乜沙眼 除非你只有兩層灰 如果你見到天花同牆身好浪 好似起波浪咁 或者 明角 內角 唔直你應該叫師父批石膏 先再批灰 同埋呢而家d乳膠呢好衰架 唔補得油 一補筆就會見到 好明顯 只有一個解決方法就係成幅再油過 同埋天花如果要靚 最好噴 用油掃油永遠無噴咁靚 如果屋企天花有燈槽 就一定要噴 否則好核突 最後比個貼士大家 天花同牆身最好同一隻色 靚好多 其實做曬白色 再放埋傢俬 就會好靚 唔洗搞咁多野
高質回應
再講多小小啦 記得指定要做光油底啦 有d師傅係用水施拿底 個人認為水施拿係無用ga 同埋如果有木陣呀 窗簾殼呀 記得叫師傅痴紙帶 如果唔係好快裂 痴纖維帶個人認為係無用 最後睇價錢啦 無可能20蚊ga野 比30蚊ga質素 人哋都要搵食 所以靚ga裝修貴好多架 呢個世界冇平靚正 大家量力而為 睇餸食飯
個海景真係好正
冇錯,油漆真係好睇手工
之前個師父油完話天花好浪
但我真係睇唔出有咩分別
之後佢過唔到自己,再油過
佢前後油左4-5侵

另外泥水師父一定要搵個有經驗及手工好嘅
雖然呢個泥水師父收得比較貴
因為佢,遲左成星期先開工,要等佢做完另一單先過到黎做
好大分別架wo 你會見到波浪咁 同埋其實而家d油好衰 遮蓋力好差 如果做幼野 基本上都四浸乳膠 除非你好粗啦 有d師傅 兩浸乳膠起貨 d油杰度不得了 咁咪見到啲掃路lo 泥水 你一睇d瓦仔 就知粗定幼 幼咪無乜「展」口 好平lo 睇下d修口呀 有冇標角呀
我屋企鋪個D, 見佢冇跟特定順序
請教下做企缸 用英泥寶夠唔夠做?

爬文見人用sika107
叫佢買靚少少啦...仲英泥寶
Sika 107啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞