605尺實用 32萬裝修 你問我答(3)

1001 回覆
36 Like 33 Dislike
支持樓主繼續post, 好又好,唔好又好,大家可以參考下,冇乜必要講啱同唔啱,鐘意咪睇下囉。
btw, 我都就裝修,想睇下師父報價
@iamhugo852
我會呀 聽日安裝咗門 又會再影
逢星期一我係放假的
又可以監工
好呀
其實平時食水咁深,一見有人平做就發爛狂咬
無意為上面條友辯護
但我都覺得個櫃係唔好睇
不過學樓主話齋 每個人喜好同需求都唔同
樓主一家鍾意就得
同埋我覺得價錢咁平又唔可以強求太多
價錢、質素、美觀三者好難兼得
要平要靚就ikea不過用蔗渣板會發霉起泡
要平要質素就傳統設計老土唔靚但實用
要靚要有質素就肯定唔會平
自己衡量自己想要啲咩同負擔到既價錢就ok
我自己想整既櫃就咁樣 不過應該都唔平

另外我好欣賞樓主咁無私分享哂成個裝修過程
外行人無接觸過真係唔知邊度開始入手好
有得成個process睇住學習好難得
呢個post又會有做裝修既巴打俾實用意見
淨係咁樣已經好值得正評
今日放假 上去睇下 見佢地搞緊假天花 電制咁
師傅話中午會到哂d門同浴屏
依兩日安裝埋就搞掂
巴打, 廳既燈打算點搞?
廁所痴完磚咁耐都未整假天花浴屏?
樓豬有冇新圖
師傅因為你多咗過百單生意
最後埋單有冇再平d俾你
另外我好欣賞樓主咁無私分享哂成個裝修過程

其實香討大把裝修過程 睇到你唔睇 有幾無私
同問
買咗返黎啦
聽日先安裝好
安裝好影俾你睇
係冇嘅
我都諗緊燈光,你點樣去預計個廳夠唔夠光/ 夠唔夠暗?
其實裝修有平有貴 粗幼程度 用ga材料又唔同 其實有乜好嘈 不過我見樓主d油漆 好似唔係90度收口 如果90度收口會靚好多 純粹小小意見👍🏻
如果樓主兩年前出呢個post就好了
我成日諗,生活係咪真係需要咁多雜物
因為我見好多人裝修都整好多櫃。天花板又有,地台又有,但就搞到成間屋好壓迫,似倉庫多過似個家
香港屋可以住既面積細到咁,而且你有小朋友未?
希望唔會變左集體雷曼
你係廢中廢佬?
個邊啲藍絲多到暈好日都唔會上去睇
不過你講到咁我咪去睇一睇
我睇到4日前既post都冇
再用keyword search
啲分享唔係得啲打拆完既圖之後個post爛尾
就係直接放完工圖
我真係睇唔到有「過程」可言
冇預計喎
照返佢啲燈位裝新燈咋喎
係個廳整多條燈槽咁解
喂你講多少少教吓我呀
油漆師傅會來執
到時我同佢講埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞