[Capsule] Nespresso 用家交流(6)

996 回覆
17 Like 3 Dislike
如果係咁美式滴漏咖啡機仲啱你啦
係咪要係amazon買?search見到唔洗40usd都有一部

另外nespresso有部plus可以一個制就自動沖到美式咖啡,呢部岩唔岩我?係咪都係1粒capsule就沖到1杯?
Nespresso original唔啱你

如果你真係想要capsule機
建議你amazon nespresso vertuo或者k-cup系列
覺得打啲奶唔夠熱
Hawaii Kona得唔得?
都賣得幾貴...但又心思思想試...
試左星屌聖誕版, 好普通
新手入咗mini+Aeroccino3
如果鍾意濃味d唔鍾意酸, 係咪napoli,kazaar同arpeggio比較好?
奶有咩推介? 今朝試過明治cp奶都唔錯
高強度一般都低酸

奶我求其
只要唔係UHT奶就得
最後訓身買左Creatista Plus
so far非常唔錯
唔知岩唔岩係到問
想問下有無巴絲有買過焦糖糖漿同焦糖漿
事緣我以經搵過幾間超市都發覺無
我買hershey's個隻焦糖醬 係d細細間烘焙店買 我估應該多數都有

如果你真係搵唔到 其實hktvmall有 但60幾蚊我個枝先30幾好似
想問邊間烘焙店? 我都係搵左好耐見hktvmall有 諗緊去唔去馬好
btw我見有隻ODK 系列既焦糖糖漿好似都唔錯 佢仲要專for咖啡用 都係係hktvmall搵到
Arpeggio啦 加奶好好飲
想問下,用左個打奶機兩星期,琴日開始無乜泡,點解會咁?係因為唔同奶定壞左

用AEROCCINO3

咁樣
已放入cart, 聽日買
啱啱買咗hawaii同nomad cup
熱唔熱?睇唔睇到佢轉?係唔係用凍奶打?
想知有無壞,用番之前隻奶再試下就知
有啲係打極無泡,例如普通oatly…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞