[Capsule] Nespresso 用家交流(6)

996 回覆
17 Like 3 Dislike
壞咗好麻煩。
上網睇左光面黑真係麻麻地
不過係囉夠平就得啦
我都係個時覺得平先玩下
佢連d粒都大過d original粒
上amazon見過有人賣一個架下面放粒上面放機
可以慳到d位
不過好貴買唔落手
所以巴打你個百幾粒會放係邊?
求其搵個櫃桶收埋?
新手想問下
岩岩買左lattissima one
平時飲開普通pacific 個啲咖啡
想問邊隻capsule嘅味會比較似?
Starbucks d capsule會唔會比較似出面啲咖啡?
想請教下,正常用部機沖完capsule,拎走capsule 之後直接撳一杯熱水,杯水會有黑色一點點係咪正常?
你可以買強度最高嗰幾款capsule
因為佢地用既豆一般都係炒燶哂嗰種

另外最緊要加支糖漿
呢啲係咖啡渣
巴打喺日本?
我見淘x都有呢種架賣,百零蚊,不過打橫放4粒闊過部機太多,唔太like
反而英國亞鹿遜有一排3粒,睇落fit啲,不過真係貴
我只係倒落個密實袋就算,反正無人睇到,加上屋企大塵

我溝全脂奶飲 除咗columbia陣酸味同埋flavoured pod之外,其他飲唔出咩分別
唔係日本呀我都想係
密實袋呢個都好
我有諗過直接十幾條唔拆開放落櫃桶
但又無咩位放
同埋我屋企都好大塵

我明你呀!!!!
我飲佢送個盒十幾粒都真係飲唔到分別
真係除左特別酸個粒之外
不過我無另外加野溝
除咗barista creations個2粒
所以想上黎學下野
不過買左個堆都仲未寄到
其實唔溝奶先飲到分別
除非係講明果酸嗰類
你用vertuo?
你住香港?如果壞咗點搞?
我唔係香港
環保capsule 有冇巴絲用過
想試下自己買d豆黎飲下
如果想買Lattissima系列 有無巴打用過有伏?
成日拆黎拆去洗
冇恆心都冇乜機洗就唔好買呢款
尤其one 沖得一杯
加撚
早幾日官網price error
5 sleeves 加紅色inissia 加埋運費$33cad連稅
淨係5 sleeves 已經要$38.8
Ching 邊度買capsule會平? 下下好快飲晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞