黎緊掃管忽一堆新樓 oma by the sea,oma oma , 金灣 ,珺瓏灣 優劣之處

278 回覆
1 Like 21 Dislike
仲貴過三千畀我都報狗啦
又唔係幾千萬
你睇少左香港人 你有得泊佢無得泊? 日日報違泊抄到你仆街
停車場個業主。
收皮啦你,正常商場都冇個 窮撚集中地
公道講句要空氣好環境好,天水圍一定唔係十大...
其實天水圍新市鎮規劃得唔錯,只係當時因為房屋爭議,搞到住埋班咁樣嘅人...
公道講,wetland咪即係天秀,步行距離內去到2-3個屋村商場仲想點?
基本超市直情wetland屋苑入面都會有
用google wetland 行到最近濕地站要成10分鐘, 仲要無野遮
點睇愛琴
黃金海岸假日太多人啦
住得遠D一定要住靚D嘅地方
豪景花園先叫又靜又大,又近海D
掃管笏嗰度全部北面靠山南面見水,唔使去到2024入九運樓價就GG
最近係天秀站 有天橋/隧道 google行5分鐘
隔離深井北面靠山南面見水,但係買家墳場,咁多年升到盡都係同當年差唔多
依家已經入緊九運
唔會要到2024年先入
2024之前過幾年要進入緊
所以南面見水果d
天水圍被標籤化左悲情城市無計,近呢幾年先慢慢甩
啱呀所以咁睇嘅話,wetland比較好,不過冇靠山
元朗地運點睇?
Yoho 采葉個邊
我唔係專業人士,元朗叫做北面有啲水後面有座山,但係唔夠多水亦都唔夠流動,香港八運點解可以咁撚勁係因為南面係一個海,但而家香港整體北面得一條深圳河,港島區就得返維港,大嶼山北面同埋馬鞍山北面會比較明顯多啲水,但係比例來講一定大不如前,而且行火運,地產一定唔會好似以前咁升得咁撚癲,蘇民峰好多年前已經叫人哋買樓自住要等2024,下年2021屬土有可能係放樓最後機會,2023應該會跌到谷底,2024穩住,而家買建期供oma 真係祝佢好運
仲有其他的 果邊慢慢多人住 愈起愈多野食
有冇你地講到咁差
交通係差,但價錢反映質素,好fair喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞