黎緊掃管忽一堆新樓 oma by the sea,oma oma , 金灣 ,珺瓏灣 優劣之處

278 回覆
1 Like 21 Dislike
唔係返朝九晚五既話,有車好好住

利申: 住左超過十年
近青公嗰啲應該還好,掃管笏入面嗰啲真係唔知點住
黃金海岸?點好住法
睇openrice都有十幾間 仲有m記 都過得去呀
位置就肯定金金最好架啦
如果之後入面起公屋咪多d配套
好多地區既新樓開頭都係咩都冇架啦
咩都有就唔係呢口價...
老實講 真係要平既果時就應該買上源...

真係要係呢4個揀既 oma by the sea/金灣
上源掃管笏入面喎 大佬 如果揀都會揀呢兩個 但金灣第三輪都算貴
Oma by the sea 定金灣好啲 呢兩個近青公交通好
前者近屯轉 ,但行去黃金商場成15-20mins
後者近黃金,但個名好7
BTS 嘈撚到仆街 前有青公 後有屯公
冇 所以我先話真係要平就係上源

金灣俾得四叔班人幫手賣 加得實快
住得個邊緊係想少人d清靜d 金灣個位都幾多人 似住緊市區
金灣都係兩條公路
個樓齡都有番咁上下
平就平 有諗過買架車 日日渣番工
岩哂自己一個生活
恆大 珺瓏灣 個名又7又唔方便
好似仲未賣哂
你一出屯公就係龍
個名其實冇咩野 係呎價太貴
珺龍灣同oma oma 食野 最近要去邊頭
好似黎緊星提二期有商場?
果個商場d 野就算住黃金一個月都食厭
真,屯公上下路本身繁忙時間都已經塞塞地
寧願wetland
再入啲,冇咁近公路。
不過因為我唔係返朝九晚五,好少逼巴士,加上每個屋苑都會有shuttle去荃灣,車程都係20分鐘,覺得好方便

返工係市區人來人往,個個都咁急促,返到屋企可以靜靜地,好舒服,空氣又好
外賣既話真心冇乜,連foodpanda個啲app可以嗌既餐廳都唔多
岀去食一係黃金海岸,再岀就屯門/荃灣就大把野食,如果無揸車就會攰啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞