欅坂46暨日向坂46交流區第一百一十八回 金村美玖 お誕生日おめでとう!!!

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
我諗係因為黑羊首歌太deep,結局好似暗示自殺咁,再加上平仔狀態好差,成隊嘅氛圍當時又係話好好,所以上年如果出泳池,會被人覺得反差太大,上年唔出都係好事,而且首歌確實係冇誰鐘咁高完成度,話題度應該都冇咁高⋯⋯

但唔代表要放置成首歌係度成年

砂塵我諗同風吹歌詞風格差唔多,不過至少有得解禁

做得欅狗真係好易滿足
輕鬆你講緊表演定歌嘅主題?
其實3單都慘
不過我由佢話未宣布改名到宜家
我都認為3單係佢哋可以繼續嘅「新」風格
10月睇咗歌詞其實都順嘅
睇得出其實有啲轉風格過渡feel
不過真係學巴打們所講有啲為欅而欅
但係又叫做比較貼近大眾(?)
(雖然我都覺得如果返學可以咁都幾正)
其實可以調返轉
3單style做主導
cw/間唔中出一單做返以前嘅欅
如果似乃同日向真係無咩意思
TLDR 3單style諗得過。 10月聽多次其實都唔錯。歌詞都唔算太行/wowyeahhey
佢都試過銀毛
銀銀地灰灰地啡啡地

發覺自己唔識分顔色
我希望砂塵唔好好似個池首歌好似斷開左咁
今日狂loop泳池聽順左冇咁覺喇依家
反而想睇佢露額頭

Nibu又有得上節目打機
聽多幾次發現真係幾好聽(當然有幾分欅狗心態嘅加成

呀影係咪今個星期上有吉度打fifa
咁聽上腦黎講Friday 都係神曲

完全係自我催眠向,同take out 不協和音,有班日本仔又話算一步
諗起Keyaki House大家落水玩得好開心
所以首歌都算係咁,回憶滿滿
改名後好想睇一期+二期+新二期嘅 XXHouse
Sakura house
我覺得曲風無問題,唔睇歌詞其實幾好聽
但個詞實在太on9
好地地10月跳落泳池一件事
明明仲有好多切入點,好似KEYAKI HOUSE咁大家一齊跳落池享受青春爽呀
偏偏要寫到係呀10月啲水咁凍我都係要跳落去呀吹咩
首歌咁soft配啲詞其實都幾奇怪下
仲要講到舉中指
聽到佢地咁溫柔咁唱出黎個反差有啲好笑
咁講其實係咪編曲問題
啲詞咁垃圾 唔怪得牙平拍唔到Mv啦
最好聽同寫得最好就係cm個段
其他部份食晒屎
似黑羊太dark ,所以落左order 要首歌係明亮向
但肥秋又要加返d 反叛野上去

其實我睇完d詞成日覺得個主角擺明係去左後樓梯食煙之後舉中指都合理既,唔係人地係個窗度笑你做咩跳落池,你除左舉中指,好似無野好回應咁

雖然我唔太明點解天氣好我要跳水池之後俾人笑

miku又唔中
仲要比曬啲綠隊成員仲要係同一系列想點
點解咁衝動
呢個黑暗火鍋pool要抽都係玩單抽 刀仔鋸大樹
所以唔抽啦
仲有4萬石
一早叫左唔好抽
同一系列可以遲啲一齊打ssr+嘅分
正正子
好想親身睇一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞