香港最靚女殺人犯易寶雯,依家去左邊度?

172 回覆
16 Like 5 Dislike
正常人見到劏豬都唔忍心,更何況係劏人,仲要親自落手
睇得出佢真係好憎個男仔

其實開始佢打傷左mk仔, 流好多血, 未死,
佢都好驚咁打比mk仔個fd (阿成)

之後死左, 易寶雯放唔到mk仔入個箱先斬左手腳, 本身應該唔打算斬
如果佢真係樓主講到咁叻 大好前景

咁當佢真係比人中出 仲要同居 仲要比個mk仔日日打 成績好但又冇得讀上去 加加埋埋
應該係頂唔順先出手殺件mk 殺完先黎後悔 之後唔知點算所以肢解件mk 唔算係心理變態掛

如果係純純女 撚會諗到肢解條屍
正如上面巴打講佢好高心計
正常人殺完人 係驚唔知點算 錯手既會話俾熟人聽甚至自首
要心理幾扭曲幾變態既人先會去肢解 你知唔知要承受幾大心理壓力
佢諗得到肢解 仲要夜晚定第二日走去約人食飯
已經知佢心理質素有幾好
佢受教育又有腦 佢大可以話係自衛殺人
但基於佢太仇視呢個人令佢心態扭曲 先會做得出碎屍鹽醃呢d行為
其實我都認同佢之後可憐既形象 係佢自己塑造出黎 邊個知道當時佢地兩個相處既情況 咪又係得佢一個片面之詞

係囉,所以話巴打真係未殺過人
如果唔知點算係絕對唔會做得出肢解

你諗下平時d女見到隻蜜蜂都可以wewa鬼叫
而家死咗條友(如果誤殺)普通女仔都好驚唔知點 甚至會好似tvb膠劇咁打電話同人講自己扑死人啦
你諗下條屍個對眼望撚住你 你唔驚?
連登仔係男既 平時見到鬼圖屍圖都屌哂鬼
更何況係女人?
或者你代入個情況囉 你殺死身邊既人 會唔會諗到要肢解定醃屍定溶屍? 有呢方面諗法其實已經係有反社會人格
而家佢心理質素咁好 你睇戲都可能睇過d變態殺手點分屍 又要放血 又要血肉分離咁
正常人會做得出?
所以你諗都諗到佢係變態啦 唔洗話咩殺過人 稍為分析下都諗到
你亦可以睇下上面d 片 其實都知佢唔係外界講到咁無辜

咪係
使乜殺過人先至知道咁既行為係變態極有問題?
神撚經
(之前個cm 1999, 佢應該講類似既說話)

攞身邊既人肢解,個人正常極都有限啦
我係隔離登都係咁講
正常人誤殺左人係會報警自首/藏屍/走佬之類
點都唔會係肢解條友然後鹽醃

呢d咁既殺人犯仲就黎放出黎
問心你身邊人既旁邊有個咁既人做同事同學你驚唔驚
好老實我真係好驚

有冇睇/聽架,係個箱塞唔入先斬咗隻手落嚟 同埋肢解就係唔想俾人發現啫除非佢係拍肢解過程放上網,或者將殘肢寄嚟寄去啫

你最啱嘅
但唔代表佢冇心理問題
基本上殺咗之後極端冷靜 輕鬆日常生活 再呃晒全世界 都似係心理變態傾向

咁當佢真係比人中出 仲要同居 仲要比個mk仔日日打 成績好但又冇得讀上去 加加埋埋
應該係頂唔順先出手殺件mk 殺完先黎後悔 之後唔知點算所以肢解件mk 唔算係心理變態掛

要心理幾扭曲幾變態既人先會去肢解 你知唔知要承受幾大心理壓力
已經知佢心理質素有幾好
但基於佢太仇視呢個人令佢心態扭曲 先會做得出碎屍鹽醃呢d行為
其實我都認同佢之後可憐既形象 係佢自己塑造出黎 邊個知道當時佢地兩個相處既情況 咪又係得佢一個片面之詞

而家死咗條友(如果誤殺)普通女仔都好驚唔知點 甚至會好似tvb膠劇咁打電話同人講自己扑死人啦
更何況係女人?
或者你代入個情況囉 你殺死身邊既人 會唔會諗到要肢解定醃屍定溶屍? 有呢方面諗法其實已經係有反社會人格
而家佢心理質素咁好 你睇戲都可能睇過d變態殺手點分屍 又要放血 又要血肉分離咁
正常人會做得出?

咪係
神撚經

我係隔離登都係咁講

好老實我真係好驚

有冇睇/聽架,係個箱塞唔入先斬咗隻手落嚟 同埋肢解就係唔想俾人發現啫除非佢係拍肢解過程放上網,或者將殘肢寄嚟寄去啫

啱嘅
但唔代表佢冇心理問題
基本上殺咗之後極端冷靜 輕鬆日常生活 再呃晒全世界 都似係心理變態傾向
凶案果時, 佢個女其實都3歲
就算日後唔睇報紙, 望到都好可能已經知咩事
講多少少個男女關係

- 其實佢地生左3件, 其中2件被佢地dump左, 當然應該有保良局果d 收留
- 原因應該因為養唔掂
- 個女無出世紙, 因為驚mk仔比人告衰11
- mk仔長期失業, 易寶雯屋企有千幾蚊零用錢養家

- 易寶雯識過一個裝修工人, 拍左幾個月拖, 之後be fd, 有幫佢買料肢解。但佢不知情。
- 之後同個消防員拍拖。
- mk仔個朋友(阿成) 見過第三者, 有報串比mk仔聽
atv拍左套改自呢單野
危險人物:魔鬼天使
https://www.youtube.com/watch?v=ztQWdAi7MGs

況天涯做女主角

套野講到佢好有心計 由一開始係佢想識個男仔先嘅

郭家頤好靚

天涯好正

睇完, 喊左
天涯做得好好, 不過個end 好唔舒服, 點解個消防員會咁話佢

不過個主旨好出, 個女仔問「點解我依家變成咁」
應該就係易寶雯之後想脫離mk 仔既諗法

共勉之

易寶雯

已經知佢心理質素有幾好

更何況係女人?
正常人會做得出?

咪係
神撚經

我係隔離登都係咁講

好老實我真係好驚

啱嘅
但唔代表佢冇心理問題

只能說佢真係憎個男憎到極點
睇返晒成個案,如果佢真係精心部署嘅話,呢個真係一個對於佢嚟講幾好嘅結局。以佢嘅背景,呢單案係好大機會判誤殺,十年減埋假期,出返嚟都係未夠三十歲,仲算後生,出返嚟改名換姓,以佢嘅資質,如果有錢隨時已經讀咗一個學位,再可以揾個好男人嫁咗佢。總好過當年帶住個女跟住個無用mk仔,想走又走唔到。
睇返晒成個案,如果佢真係精心部署嘅話,呢個真係一個對於佢嚟講幾好嘅結局。以佢嘅背景,呢單案係好大機會判誤殺,十年減埋假期,出返嚟都係未夠三十歲,仲算後生,出返嚟改名換姓,以佢嘅資質,如果有錢隨時已經讀咗一個學位,再可以揾個好男人嫁咗佢。總好過當年帶住個女跟住個無用mk仔,想走又走唔到。

佢本質始終覺得自己可以更好
本身品學兼優又靚女
14-5歲貪玩先會同個mk仔, 加上個mk仔都唔上進 (失業)
越黎越覺得前途黯淡, 越黎越想離開呢個破碎家庭..
最靚女-唔肯定

同埋靚極都係個殺人犯 肢解個男人

Mk仔抵死
咁岩既,依排係toutube聽危險人物,最深刻既就係佢件案,只能講可惜,佢曾經愛錯左一個死mk
唔明點解你地有d人要合理化佢肢解既行為
當初佢同mk仔一齊 話係俾人姦 who knows?
姦完又要同人一齊係咩玩法? 佢自己都有講啦 初初佢驚mk仔會用姦呢件事要脅佢 但後黎覺mk係真心 就同佢一齊 之後先懷孕 而唔係因姦成孕
留意返係佢自辯果陣講架
唔好講到佢俾人姦完有咗唔知點算先跟住mk咁啦
既係佢自願同個MK一齊冇人攞支槍去逼住佢
去到後期佢哋又生多兩件 又係咩玩法(雖則唔知係唔係個MK嘅)如果佢係唔鍾意個MK 又點會再生多兩件?
講到佢係個咁識諗既人 如果自己唔受 又會俾自己犯多兩次錯 (佢咁精 唔想既話 佢係應該會設法阻止)
唔講以為個mk當佢性奴困住佢 迫佢生

再講到後期佢去勾三搭四 隱瞞自己已為人母 又係點?咪即係好有機心 想搵個好碼頭埋單 睇返危險人物本書啦 都有講佢識契家佬1果陣 第一日見就上人地屋企訓 點解佢分手都係因為識咗個更荀 契家佬2係消防就痴住人唔放 好清楚佢係咩人啦 不過總有人又同佢講好說話:係mk迫成架 好慘呀 佢本身好純架 唔知以為你地係佢呀媽 喂大佬果時都2000年啦 係唔鍾意既佢晨早反抗啦 你估仲係六十年代d女人個個都係鵪鶉咩

去到殺人果日 其實佢根本好撚想mk死 嫌佢阻住佢搵食
如果唔係點會淨係有得個MK死 而唔係諗方法去救佢
喂大佬佢個fd都係出面架喎 你哋話下佢想人地就唔會打電話俾個mk fd話好驚啦 痴線係想救人嘅話就晨早叫個fd入嚟枱佢去醫啦 佢一直唔俾人入佢屋 好簡單就係唔想人救佢
最好笑係你地話佢肢解都係想收起條屍 講到咁係佢唯一一條路 大佬正常既都自首啦 仲咁好心機去醃佢?
佢講就話想陪多個女幾日 講到醃屍係為個女咁 但事實呢?出返黎唔認個女
根本佢就係想瞞天過海 如果唔係佢洗搞咁多小動作又換鎖又dum工具 唔係個mk fd死都要搵個老死 呢單野好可能有排冇人知

到佢打電話俾契家佬話自己殺咗人 又話佢自己俾人打 佢不斷為自己制造個可憐形象 但實情上訴庭都講佢完全冇傷痕啦 佢咁有腦 咁講係想人覺佢誤殺咋
而且判佢單案既係女法官 機心大既佢 仲唔矯情d想個官輕判佢? 人都死咗佢點醜化個男既冇人知
其實又真係已經判得輕 誤殺都可以終生監禁 佢加埋非法殮葬都係坐十年
俾我會判重d 佢既學業 以前既品格根本唔係求情理由 而佢有咁唔愉快既生活 亦可話係佢自己有份做成

好老實我真係好驚

有冇睇/聽架,係個箱塞唔入先斬咗隻手落嚟 同埋肢解就係唔想俾人發現啫除非佢係拍肢解過程放上網,或者將殘肢寄嚟寄去啫[/quote]

連登仔亂倫又ok, 肢解又ok

屌你,咩塞唔落個箱呀
佢咁撚聰明,會唔會諗唔到搵個大d既箱裝?唔畀人發現仲有其他方法、最後真係搞唔掂自首咪得囉 以上既行為先似係個普通少少既人做既野
需要去到肢解呢一步?肢解一個人係極恐怖既事
家陣講緊劏個人呀!仲要係親密既人
點撚樣正常呀佢?

幫住佢講野都唔好太過份啦
唔明點解你地有d人要合理化佢肢解既行為
當初佢同mk仔一齊 話係俾人姦 who knows?
姦完又要同人一齊係咩玩法? 佢自己都有講啦 初初佢驚mk仔會用姦呢件事要脅佢 但後黎覺mk係真心 就同佢一齊 之後先懷孕 而唔係因姦成孕
留意返係佢自辯果陣講架
唔好講到佢俾人姦完有咗唔知點算先跟住mk咁啦
既係佢自願同個MK一齊冇人攞支槍去逼住佢
去到後期佢哋又生多兩件 又係咩玩法(雖則唔知係唔係個MK嘅)如果佢係唔鍾意個MK 又點會再生多兩件?
講到佢係個咁識諗既人 如果自己唔受 又會俾自己犯多兩次錯 (佢咁精 唔想既話 佢係應該會設法阻止)
唔講以為個mk當佢性奴困住佢 迫佢生

再講到後期佢去勾三搭四 隱瞞自己已為人母 又係點?咪即係好有機心 想搵個好碼頭埋單 睇返危險人物本書啦 都有講佢識契家佬1果陣 第一日見就上人地屋企訓 點解佢分手都係因為識咗個更荀 契家佬2係消防就痴住人唔放 好清楚佢係咩人啦 不過總有人又同佢講好說話:係mk迫成架 好慘呀 佢本身好純架 唔知以為你地係佢呀媽 喂大佬果時都2000年啦 係唔鍾意既佢晨早反抗啦 你估仲係六十年代d女人個個都係鵪鶉咩

去到殺人果日 其實佢根本好撚想mk死 嫌佢阻住佢搵食
如果唔係點會淨係有得個MK死 而唔係諗方法去救佢
喂大佬佢個fd都係出面架喎 你哋話下佢想人地就唔會打電話俾個mk fd話好驚啦 痴線係想救人嘅話就晨早叫個fd入嚟枱佢去醫啦 佢一直唔俾人入佢屋 好簡單就係唔想人救佢
最好笑係你地話佢肢解都係想收起條屍 講到咁係佢唯一一條路 大佬正常既都自首啦 仲咁好心機去醃佢?
佢講就話想陪多個女幾日 講到醃屍係為個女咁 但事實呢?出返黎唔認個女
根本佢就係想瞞天過海 如果唔係佢洗搞咁多小動作又換鎖又dum工具 唔係個mk fd死都要搵個老死 呢單野好可能有排冇人知

到佢打電話俾契家佬話自己殺咗人 又話佢自己俾人打 佢不斷為自己制造個可憐形象 但實情上訴庭都講佢完全冇傷痕啦 佢咁有腦 咁講係想人覺佢誤殺咋
而且判佢單案既係女法官 機心大既佢 仲唔矯情d想個官輕判佢? 人都死咗佢點醜化個男既冇人知
其實又真係已經判得輕 誤殺都可以終生監禁 佢加埋非法殮葬都係坐十年
俾我會判重d 佢既學業 以前既品格根本唔係求情理由 而佢有咁唔愉快既生活 亦可話係佢自己有份做成

終於有個正常少少既cm

一段失敗既關係係兩個人共同既錯
點解d人可以講到完全係mk仔既錯?
佢一開始就群埋mk仔度
去到上左人屋企
個個走哂得番佢2個
呢部份完全係佢自己既問題黎個喎?
正常女仔會隨便跟人上男人屋企又唔走
佢咁聰明喎,首先點會上男人屋企?同朋友上都唔應該啦
我阿媽都教落女仔點都唔可以上男人屋企
呢d野就算係1x歲都知啦
唔好亂咁識朋友係常識黎,根本唔需要聰唔聰明
同埋真係咁聰明就唔會識完人就上人屋企又唔走 對腳生係佢自己度
邊個逼佢留低?
到後尾佢話人強姦佢,大佬死無對證邊個知係咪真係強姦?
強完仲要同人一齊
之後既事上面位巴打都補充左

2000年
同2017無咩分別
小學雞唔使幻想到果時d女好純情
Ptgf都大把係個樣好純情、好乖乖女既人
成績好既人都一定有
咪一樣去做ptgf?
純情 我就唔係幾信佢係咁

仲有唔好瀨落其他問題度
大把人有唔同程度既家庭問題
每個人都有大大小小既挫折
遇到挫折同家庭有問題就要好似佢咁行條咁既路?
路係自己揀架仆街,邊個逼佢?
atv拍左套改自呢單野
危險人物:魔鬼天使
https://www.youtube.com/watch?v=ztQWdAi7MGs

況天涯做女主角

亞視阿嬌
好索, 以前成日J佢

況天涯 宜家去咗邊
不安
條女忍左佢咁耐 應該想殺佢好耐 比人逼到精神有D問題
咩合理化肢解啊 我話肢解本身只係兇手想掩飾自己殺咗人有撚錯呀?
如果我係幫條女嘅我已經話佢殺人冇錯啦,用下腦ok? 抵你地俾啲小朋友屌打

已經知佢心理質素有幾好

更何況係女人?
正常人會做得出?

你成個論述都好撚無point好撚小學雞😅
而且我亦都唔覺佢係錯手殺人喎,純粹覺得你地將肢解同變態掛鉤好on9
分分鐘係做左3-4年雙面人積埋積埋先變到心理有問過
可能佢將咁多年壓力收係自己度,又無途徑發洩出黎
其實都係一個可悲既故事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞