[中毒性歌姬]Aimyon 愛繆 あいみょん 集中討論區(4) 支那武漢肺炎累事

1001 回覆
19 Like 0 Dislike

in aimyom we trust
Aimyon就係一個咁出色既歌手
me2
不過我係金盞花第一名
同埋混左一首夜驅
唔算近排先開始聽 聽開啲新嘅 無啦啦揾到首舊歌貴方解剖純愛歌 死ね就中左呢首毒
唔知幾時有春日同裸之心
唔知乜嘢不過好似好勁連續兩年第⼀
唔知咩榜嚟,總之第一就係勁la
Aimyon 世界第一

初初以為係拎MV之類嘅獎
心諗裸之心個MV真係唔識欣賞
但Marigold係18年又好似唔關MV事
依首歌啲歌詞其實幾血腥變態,睇番wiki好似當時俾電台禁播, 一個初出道既歌手第一首派台作品被禁播其實都幾好笑

我用既kkbox都出左2020回顧, 第一名係貓, 有幾首歌好似春日,金盞花, 你不聽搖滾呢啲佢有幾首所以分薄左次數, 如果唔係無理由春日, 同金盞花無頭3.

估唔到我聽Aimyon既次數大幅拋離第二第三名咁多
https://twitter.com/aimyonGtter/status/1335152820236873730?s=09

個蛋糕好靚, 跟足裸之心單曲隻碟既封面
2千幾同百幾差咁遠
基本係全年loop
發光體我都有係kkbox2020年度30入面
新碟首棉花糖直頭講扑嘢
nhk都上到照出街
首歌學日文一流,又多身體部份,又多動詞,又多衣物既詞語
你唔講真係無認真留意棉花糖啲歌詞, 我睇個mv同個曲風以為係首好可愛既歌,點知俾aimyon呃左,你講完我再睇番個中文版mv, 又真係有啲唔對路wor, 再睇埋個top comment, 原來棉花糖山丘係指女性既胸部, aimyon都真係好大膽, 用首咁可愛既曲配啲成人向既歌詞。 我之前知假如在滿月之夜係講夜晚既翻雲覆雨, 二人だけの国應該都係講性,原來棉花糖都係, 之前睇佢上電視唱棉花糖表現真係可愛到暈, 無諗過首歌係成人向, aimyon真係好有才華, 啲歌詞好有想像力,可惜我唔識日文, 如果我識日文知道多啲佢寫既歌入面歌詞既意思, 我諗我會更崇拜aimyon. 我之後再聽棉花糖依首歌真係要用另一種心情去聽,已經番唔到轉頭

https://youtu.be/D-5QSUkS-6c
棉花糖係講第一次扑嘢就好似冒險的旅程,不斷探索唔同身體部份,用男或女角度去睇成個體驗都得。個人覺得MV係女性角度,歌詞係男性角度。

之前愛謬有講過仲有第二首更加露骨的歌,工作人員睇完歌詞一致都話唔出得街,唔係會仆街。

另外一點,我係用愛謬的歌詞去學日文的
呢個MV仲未過一萬view
唔知點解aimyon啲中文版MV永遠都咁低view
係咪啲fans全部都識日文
唔會突登搵中文版聽
佢哋計都係計日文版多,要刷view一定揀日版
本電子場刊Update左大阪場既相同幕後片
好似比想像中多野睇 ¥500算值
見到有張肚臍特寫嘅相
佢真係好鐘意露肚臍
好似講過自己最性感就係呢個位
提提大家今日抽意粉
無記錯今年2月大阪城個演唱會露埋腩仔, 可能唔覺意食多左,之前fb 既like japan 個page有片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞