一人一個抄人牌/比人抄牌經歷

151 回覆
5 Like 0 Dislike
我試過最誇張係係自修室比人抄牌
利申去親自修室都係頹爆街坊look

去自修室溫書抄個男仔牌因為佢好charm
個時佢都係街坊look

利申:已經係我男朋友一齊左3年半

原來自修室真係識到女....

用左好大好大勇氣先敢抄我男朋友牌
大學group project算唔算
中學訓導問我攞電話打俾家長
同朋友係年宵果陣幫手
果到有其他人幫手
最後一日完果陣成班一齊去玩
其中有個女仔好吸引好得意
就同佢傾左陣計
請佢食野 不過最後佢都有比返錢我
走果陣搭地鐵佢特登同我一齊坐
到佢臨落車果陣佢叫我比部電話佢
佢諗住入佢電話比我
但我一早係個group到搵到佢電話
入埋添
果陣又唔知佢叫咩名就亂打佢個姓落去就算
唔知佢果陣見到係咩感覺
佢就自己改左做佢個名既疊字

最後同佢好快一齊好快散
成日都好想搵返佢
幾年啦
落bar到個靚仔 佢又應該知我佢
但佢同佢班fd玩緊 全程淨係眼神交流
之後佢就同班fd一齊走左 以為冇啦
點知佢特登返嚟問我拎電話
後尾先知原來佢有女朋友 班frd係佢地啲common fd
我試過最誇張係係自修室比人抄牌
利申去親自修室都係頹爆街坊look

去自修室溫書抄個男仔牌因為佢好charm
個時佢都係街坊look

利申:已經係我男朋友一齊左3年半

我係絲
絲打好勇
第一次比人抄牌係超速中槍
撘地鐵,有個大陸男人話唔知自己電話號碼,問我攞電話號碼,用佢電話打去我電話,再叫我話翻俾佢知佢電話號碼
我照做 好蠢

佢臨落車好大聲話 我今晚打俾你🙈
返工比人抄牌
長期毒撚look咁岩果日想好睇少少就比人抄

只此一次
搭地鐵同行誠品果時比人抄
其實純粹係禮貌上比
所以冇覆過佢地
行緊去搭車
無啦啦拍我,話想同我做朋友
我搖頭佢就繼續追住我
話自己唔係衰人點點點
一路追咗有30米到
最後同佢講咗句 「 唔好意思,我有男朋友啦。」
佢就收咗皮
岩岩出黎做野無耐
咁岩可以一齊收工
就膽粗粗借 add我入公司whatsapp group之意
問佢拎電話

咁唔使問都遲早會攞到啦,唔係咩?

個晚拎完就私底下傾計
依家做埋女朋友
好驚,係大學宿舍附近比個印度佬抄牌,唔知點拒絕好,好無奈咁比個number佢,佢仲即刻打黎check下係咪真number,甩身之後即刻秒block佢電話同WhatsApp

利申:我唔似印度妹呀 之後有朋友都受害
有次係海港城行行下突然有2個男仔過來同我講左一大段英文 然後我r爆哂頭咁望住佢 然後佢先話 你識講廣東話㗎?然後佢就伸手岀來示意握手話 我細佬想同你做朋友 最後俾左電話佢但無保持聯絡

利申: 100%香港女仔樣 非abc
已經趕住收工 個完全唔識嘅男同事截住我 話看做漏左樣野 問佢係咩事 佢話漏左未俾contact佢
行街比個又矮又柒既男人抄牌 心諗做乜鳩
人就係咁現實架啦
掉咗個煙頭,有控煙辦起暗角跑過黎抄牌
俾人抄牌
街到有唔知乜環保組織要拎簽名,電話,支持下環保
咁有個男仔就來要我簽,咁我都寫埋電話
跟住佢就 wtsapp 我同我吹水
我就 hea 覆囉 對佢0興趣

我係sida
新年果陣番迪x尼俾個pt女同事抄牌 佢仲要主動問 咁大個仔都未試過

你型唔型?
姖索唔索?

我本身唔係型 但我自己份人對唔識既人好cool 典型mk仔身高 佢幾靚 我幾鍾意佢既性格
同frd去台灣旅行 俾幾個台灣男仔抄都幾高幾靚仔但無俾到
有次係canteen同個frd食飯有人無啦啦行左過黎俾左張寫住fb&contact no.嘅紙我話想同我做朋友 跟住我dum左張紙因爲佢有點兒7
係外國讀緊書,有晚搭巴士返屋企嗰陣有個同U既女仔見我著住件U hoodie然後話好想識我做frd所以埋黎抄牌 不過約咗出黎食餐飯之後就無咗件事sosad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞